r
Nosalty Logó

Fokhagymás rántott csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
reka8463
Fokhagymás rántott csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1095 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    757 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4171 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 274 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3328.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1838 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16712 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3027 micro
  • Kolin:
    1406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16682 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 1095 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2022 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májakat megtisztítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk majd áttörjök, adunk hozzá 1 csipet sót, és pár csepp olajjal fehéredésig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel.
  2. A csirkemájat beletesszük a fokhagymás tejbe, még sózhatunk rajta (a csirkemájat szabad!) és min 1-2 óra hosszáig pácolni hagyjuk.
  3. A májat sütés előtt kiszedjük papírtörlőre, ha fokhagyma maradt volna rajta, nyugodtan hagyjuk ott, csak a felesleges nedvességet itassuk le róla.
  4. A tojásokat felverjük, ízesítjük (só, bors, delikát) és a szokásos módon kirántjuk a májakat: liszt + tojás + kenyérmorzsa.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 294
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 108966
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Ajánló

Pirított rizzsel nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
reka8463 8 recept

Ismerősöm májat rántott, jó illata volt, de én nem rajongok sem a rántott dolgokért, sem pedig a májért. Persze szoktam készíteni májat hagymásan, de itt kifullad a csirkemájas recepttár..... De olyan jó illata volt, és megkívántam. Hazaérve mind gondolkoztam, hogy hogyan lehetne finomabb. A neten Azilánál találtam egy receptet, ahol Ő fokhagymásan készíti el a disznómájat (gondolom én, a méretéből). A lényeg az, hogy isteni finom lett, és míg sütöttem, mind rájártam, még délután is, kenyér nélkül... Ahányszor utamba esett a konyhában....:D Úgyhogy bátran ajánlom a májat nem igazán kedvelő személyeknek is, hogy 1x érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek