r
Nosalty Logó

Fokhagymás fehérboros sajtkrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Fokhagymás fehérboros sajtkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 612 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3667 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 277 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 612 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    230.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9475.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2856 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    4113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 3667 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A fohagymát megtisztítjuk, összezúzzuk/lereszeljük, és kb. 3-4 evőkanál vajon elkezdjük párolni (nem szabad megbarnulnia), ha már kellőképpen felszabadultak az illóolajok, akkor hozzáteszünk kb. 3-4 evőkanál lisztet (ha sűrűbbet szeretnénk, akkor tegyünk bele több lisztet és több vajat), amivel összepirítjuk (hasonlóképp készül, mint a besamel), majd adunk hozzá 1,5-2 liter hideg vizet, majd alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon csomós, majd lasssan ismét melegíteni kezdjük, de időnként kevergetni kell, máskülönben csomós lesz.
  2. Ha összeforrt, hozzáadjuk a fehérbort, kb. 1-2 teáskanál ételízesítőt, kevés borsot, és ha még szükséges, akkor sót. A trappista sajtot lereszeljük, és a levesbe tesszük, illetve hozzáadjuk a tejszínt és a tömlős sajtot. Az egészet alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
  3. A füstölt sajtot szintén lereszeljük, és tálaláskor a leves tetejére tesszük, vagy aki szereti a füstösebb ízt, a leves ízesítésére is használhatja, és bele is főzheti.
  4. A levest pirítóssal tálaljuk, de mint a legtöbb sós alapú krémleveshez, a pirított baconszalonna is illik hozzá.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9174
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alapjában véve a hagymás alapú levesekhez jól megy a fehérbor, itt hasonlóképp jártam el, mint egy fokhagymakrémlevesnél vagy francia hagymalevesnél. A füstölt sajttal viszont óvatosan kell bánni. A levet én úgy készítettem, hogy a füstölt sajtot is belefőztem, így viszont túlságosan intenzív íze lett. Egy javított verzióban már viszont kevesebb füstölt sajttal jobb ízt lehet elérni, így épphogy csak a kellő pikáns ízét kapja meg, és nem nyomja el a többi ízt a levesben.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek