r
Nosalty Logó

Fokhagymás hab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Fokhagymás hab
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 1929 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1929 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 64% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 596 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított fokhagyma gerezdeket a sóval és az egynegyed citromlével -közepes sebességen- finomra pürésítjük egy turmixgépben.
  2. Lekaparjuk a gép oldalára tapadt fokhagymát, beleöntjük a tojásfehérjét, és összepörgetjük.
  3. Ezután LASSÚ fokozaton kezdjük hozzáadni az olaj felét(!) LASSANKÉNT csurgatva. Ha túl gyorsan öntjük, akkor nem elegyednek az összetevők (hasonló a majonéz készítéséhez).
  4. LASSAN ADAGOLVA adjuk hozzá a maradék citromlevet, majd a maradék olajat.
  5. A legvégén belecsurgatjuk a 2 evőkanál jeges vizet; ettől lesz könnyű és fényes a fokhagyma hab! Ne verjük túl, az egész gépi művelet csak pár percig tart.
  6. Húsokkal, salátákkal tálalható, de használhatjuk ételekbe is ízesítőként vagy friss kenyérre kenve. Abbahagyhatatlan!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12159
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Ajánló

A Wikipedia szerint Libanonban és Egyiptomban a legnépszerűbb; ott főleg sült csirkével vagy csirkés ételekkel kínálják, vagy szendvicsekben használják. Fiatalok körében népszerű parti-mártogatós!

Receptkategóriák

Egyszer ettem ezt a mártogatóst egy minden flanc nélküli, de nagyon népszerű arab étteremben. Annyira ízlett, hogy megkérdeztem, mi van benne? Megmondták a hozzávalókat (alig hittem a fülemnek!), de a munka metódusát fel kellett kutatnom. Ez egy szuper jó net-recept; nekem előszörre is sikerült, itt szigorúan követtem az eredeti recept lépéseit!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek