r
Nosalty Logó

Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Friedrich Antal
Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 1825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    8216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8355 micro
Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9939 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    7361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4055 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    1477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    32864 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    33419 micro
Összesen 1825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    417 micro
  • β-karotin
    1770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Elkészítés

Vajon párolt zöldségek

  1. A zöldségeket tisztítjuk, és falatnyi méretre daraboljuk.
  2. Sós vízben félpuhára főzzük.
  3. Vajat forrósítunk, és a zöldségeket átforgatjuk benne, petrezselyemmel.

Spenótkrém

  1. A vajat forrósítjuk, a fokhagymát apróra törjük, és a vajban pirítjuk.
  2. A spenótot (leveles spenótot) a vajhoz keverjük, és sózzuk, szódabikarbónát rászórjuk, és pár percig pirítva pároljuk. Borsozzuk, és tejszínnel felöntjük, pár percig forraljuk.

Fogasfilé posírozva

  1. A fogasfilét beirdaljuk (ha szükséges) és besózzuk, borsozzuk.
  2. Vajat forrósítunk, a filét bőrrel lefelé sütjük 1 percig, majd megfordítjuk, és felöntjük borral, és lefedve posírozzuk 5 percig.
  3. A halat kivesszük, és az alaplevet beforraljuk sűrűre.

Tálalás

  1. A fekete olajbogyót apróra vágjuk, sütőben szárítjuk, és kávédarálón ledaráljuk, ez lesz az olívaföld :)
  2. Ízlésesen tálaljuk a zöldségeket, a spenótot és a halat, olívafölddel és snidlinggel megszórjuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3820
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 19.

Ajánló

Könnyű vacsora

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogasfilé spenótkrémmel és zöldségekkel
Friedrich Antal 76 recept

Szakács Mester felkészítéskor készítettük.

Hozzávalók

Vajon párolt zöldségek

Spenótkrém

Fogasfilé posírozva

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?