r
Nosalty Logó

Focilabda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Focilabda torta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 1274 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 7645 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 401 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1274 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.9 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1164.3 g
  • Cukor
    914 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 7645 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Elkészítés

A fondanthoz

  1. A fondant-t előző este elkészítjük: 2 ek vizet összemelegítünk 9 g (1 ek) zselatinnal.
  2. Belekeverünk 1 ek vajat és 2 ek mézet (esetleg ételfestéket, ha színezni szeretnénk). Ezt ráöntjük 50 dkg porcukorra, elkeverjük. Jól lefóliázzuk, hűtőbe állítjuk éjszakára.
  3. Másnap bekenjük a kezünket vajjal, így gyúrjuk át a fondant-t. Utána 2 frissen tartó fólia között tudjuk kinyújtani.
  4. A piskótához a 4 tojásfehérjét habnak felverjük.
  5. A 4 tojassárgáját 18 dkg kristálycukorral, 1 cs vaníliás cukorral, 25 dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, 1 dl tojáslikőrrel (gyerekeknek tejszinnel), 10 dkg csokireszelékkel kikeverjük.
  6. A végén óvatosan hozzáforgatjuk a tojások habját.
  7. Kör tortaformát sütőpapirral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd megsütjük.
  8. Ha kihűlt, körben bekenjük lekvárral, ráterítjük a kerekre nyújtott fondant-t, olvasztott csokival megrajzoljuk.
  9. A szélét körben színes cukorral beszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18527
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam nagyon szeret focizni. 7. szülinapjára sütöttem, az iskolai ünneplésre.

Hozzávalók

A fondanthoz

A piskótához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek