r
Nosalty Logó

Focaccia 4.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Focaccia 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 605 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2417 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9180 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 605 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7239.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    5550 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36722 micro
  • Lut-zea
    2349 micro
Összesen 2417 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3351 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt az 1 teáskanál cukorral és 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a sót és a rozmaringot. A közepébe mélyedést alakítunk ki.
  3. Beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a maradék langyos vizet, az olívabogyókat és a szárított paradicsomot. Szépen összegyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg és huzatmentes helyen letakarva kelni hagyjuk.
  4. Egy tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk.
  5. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük.
  6. Miután a duplájára megnőtt a tészta, lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, majd ökölnyi nagyságú cipókra szaggatjuk és darázsfészekszerűen egymás mellé helyezzük őket a tepsiben. Még 20 percig letakarva pihentetjük.
  7. A sütőt visszamérsékeljük 180 ˚C-ra, és kb. 25-30 percig szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16074
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Ajánló

Azoknak, akik imádják Olszországot!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszországban járva az egyik helyi pékségben ettem először életemben Focacciát paradicsommal és ruccolával. Ez a három így együtt isteni kombináció! Hazaérkezésünk után készítettem magam is. Az ízek visszaidézték Olaszországot. Dolce Italia!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek