r
Nosalty Logó

Flóra basic csokitortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Flóra basic csokitortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Összesen 1177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Összesen 14134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Összesen 399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.3 g

Zsír

  • Összesen
    953.5 g
  • Telített zsírsav
    466 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8992.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    1406 mg
  • Foszfor
    3952 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1244.9 g
  • Cukor
    807 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4829 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2178 micro
Összesen 14134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítem, légkeverésen 160-ra, simán 180. Egy 24 cm átmérőjű tortakarikát kibélelek sütőpapírral. Ha van több formánk (3), akkor laponként is süthetjük. Én most egyben sütöm, és hűlés után vágom vízszintesen három részre.
  2. A puha vajat robotgép segítségével alaposan elkeverem, kihabosítom a cukorral és vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadom a tojásokat, majd végül a sütőporral, kakaóporral és sóval elkevert lisztet apránként. A kefirt a végén adom a tésztamasszához. Egyenletesen elosztom a tortakarikában/karikákban, és kb. 50 perc is sütöm, ha szükséges (nem egyenletesen a sütő) félidőben megforgatom.
  3. Amíg a torta sül, elkészítem a krémet.
  4. Ha a tortaalap kihűlt, kiveszem a karikából, három egyenlő része osztom és vízszintesen elvágom.
  5. Akinek egyszerűbb, töltheti a tortaformában, érdemes a karika falát waxpapírral kibélelni, így még véletlenül sem ragad oda semmi. Jöhet egy réteg tészta, rá egy réteg krém és így tovább, a tetejét krémmel zárom.
  6. Hűtőben hagyom összeállni. A torta oldalát a maradék krémmel körbekenem, és egy habkártyával simítom szép egyenletesre, a felső szélét pedig úgymond „élesre”. Legalább egy, másfél órára hűtőbe teszem, vagy akár fél órára mélyhűtőben is sokkolhatjuk.

Krém

  1. Gyorsforralóban a tejszínt felforralom és a kétfelé csokira öntöm, hagyom állni, amíg felolvad. Ezután spatulával elkeverem, ha már fényes és fürdenétek benne, akkor jó.
  2. Félreteszem és hagyom hűlni. A torta összeállítása előtt kihabosított mascarponéval keverem ki, de ne robotgéppel, mert kiikrásodhat (nem lesz baja, de nem túl szép) Spatulával határozott mozdulatokkal forgassuk össze. Majd habzsákba töltöm.
  3. A habzsákozás abszolút kihagyható, viszont nagyon kényelmes, könnyű vele egyenletesen felvinni a krémet, de spatulával vagy kenőkéssel is kenhetjük a tortát.

Ganache (a torta csurgatásához)

  1. A csoki öntethez (fontos hogy a csoki és a tejszín aránya megegyezzen, mert így érhetjük el a megfelelő folyós állagot), a tejszínt felforralom és ráöntöm a csokira, hagyom felolvadni és óvatosan összekeverem, úgy hogy lehetőleg ne legyen buborékos.
  2. Én a ganache-t egy ilyen kis cumiból öntöttem, de kancsóból vagy a vállalkozó szelleműek kanállal is adagolhatják. A jól kihűtött tortát szép lassan körbecsurgatjuk a tetejének a peremét. Ha valahol nem csurog le eléggé, akkor oda nyomjunk még egy kicsit. Ha mindenütt megfelelően csurgatott, a tetejének közepére is öntünk a csokiból, óvatosan, ne essünk túlzásba, nehogy aztán túlfolyjon.
  3. Spatulával végigsimíthatjuk, hogy egyenletes legyen és kész is vagyunk. Díszítésig behűtjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 105186
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 24.

Ajánló

Én most körülbelül másfél kilónyi előre gyártott nasit használtam, de hát aztán végtelen tárházát sorolhatnám, fel miket lehet használni, de nem fogom, legyetek kreatívak! :-)   

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs szülinap torta nélkül, viszont torta jöhet bárhol, bármikor, alkalom nélkül. :-) 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

Címlapról ajánljuk

További cikkek