Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flódni Vicikó konyhájából recept

hozzászólások (36)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Foszfor
Szelén
Kalcium

TOP Vitaminok

Folát A E K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.6 g

zsír

Összesen:
45.1 g
Telített zsírsav:
16 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
17 g
Koleszterin:
129 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.4 g
Kalcium:
359 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
127 mg
Foszfor:
373 mg
Kálium:
491 mg
Nátrium:
41 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
27 µg

szénhidrát

Összesen:
107.3 g
Összes cukor:
46 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
122.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
63 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
205 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
4 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
186.9 g

zsír

Összesen:
541.1 g
Telített zsírsav:
189 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
110 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
205 g
Koleszterin:
1545 mg

ásványi anyagok

Összesen:
16.8 g
Kalcium:
4290 mg
Vas:
45 mg
Magnézium:
1542 mg
Foszfor:
4491 mg
Kálium:
5888 mg
Nátrium:
507 mg
Cink:
35 mg
Réz:
9 mg
Mangán:
30 mg
Szelén:
329 µg

szénhidrát

Összesen:
1288.2 g
Összes cukor:
555 g
Élelmi rost :
107 g

víz

Összesen:
1468.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
14 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
769 µg
E vitamin:
18 mg
K vitamin:
55 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
2469 µg
D vitamin:
10 µg
C vitamin:
59 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.8 g

zsír

Összesen:
13.9 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
40 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
109 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
37 mg
Foszfor:
116 mg
Kálium:
150 mg
Nátrium:
12 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
33 g
Összes cukor:
14 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
37.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
64 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alkiem
Alkiem Sat, 2018-12-01 19:20

Kedves Vicikó! A hozzávalókban 4 db. tojás van írva. Egész tojások kellenek a tésztába, vagy csak a tojás sárgája?
Üdv. :)

Nuit
Fűszerkert / Nuit Mon, 2016-10-24 10:03

Kedves Vicikó,
nem tudom szavakba foglalni mennyire sikeres lett :)
igaz hogy egész délelőtt a sütivel foglalkoztam, de igazi mestermű lett (hála a receptednek, sikerült bizonyítanom hogy tudok recept szerint is sütni :)). Pontosan követtem a leírt mennyiségeket, időt, és tökéletes lett

dzsadit
dzsadit Tue, 2015-12-15 12:43

Nagyon ígéretes a recept!
A fehér bort lehet esetleg helyettesíteni valamivel, hogy gyerekek is ehessenek belőle?

Köszönöm,
Judit

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2015-11-28 22:12

Kedves amarilisz1!

Természetesen nem 50 dl bor kell a tésztába....., hanem 50 ml!
Jó adatokkal küldtem be a receptet, de nem értem, hogy változhat egyáltalán meg a mennyiség, és a mértékegység is???
Köszönöm az észrevételt, kijavították elég gyorsan a szerkesztőségben.
Üdv: Vicikó

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2015-11-26 16:15

Kedves amarilisz1!
Elnézést kérünk, szerkesztési hiba történt, javítottuk.
Szép napot!
Kata
NoSalty.hu

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2015-11-28 22:08

Kedves Kata!

Hogyan történik ez, hogy több receptemben is átváltoztak a mennyiségek, mértékegységek???
Természetesen, jó adatokkal küldtem be, most néztem meg a lementéseimből.
Láttam a póréhagymaleves gazdagon- ban is történt javítás, szerencsére!

Köszönöm a javítást!
Üdv: Vicikó

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2015-11-28 22:42

Az oldal megújulásakor bevezettünk egy újítást: minden recepthez hozzárendeljük a kalória- és tápanyagtartalmát, ami nagyban megkönnyíti a cukorbetegek, diétázók, fogyókúrázok dolgát. Ez csak úgy lehetséges, hogy a korábban feltöltött recepteket egyenként fel kell vinni az új rendszerbe, és ez 50 000 recept esetén sajnos, nagyon ritkán, de hibákat is eredményezhet. Természetesen nagyon odafigyelünk, hogy minden recept az eredeti formájában jelenjen meg, és ne forduljanak elő hasonló elírások.
Köszönjük a megértésedet!
Kata
Nosalty.hu

pelvana
pelvana Mon, 2014-10-20 10:19

Kedves Vici! Szerinted mennyiben változik a tészta ha csak 2 tojássárgáját teszek bele? Általában így láttam a flódni recepteket, igaz a Te sütijeidben jobban bízom. :)
Nem tudom melyik tésztát válasszam....
köszönöm,
üdv Andi

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2014-10-20 10:48

Kedves Andi!
Ha az én sütijeimben jobban bízol, akkor válaszd az én receptem.
Minél kevesebb tojássárga van benne, annál szárazabb a tészta.
Üdv:-) Vici

pelvana
pelvana Tue, 2014-10-21 10:05

Szia Vici! Ha a diós töltelékem folyós lett, akkor 2x raktam bele a bort? Nem vagyok teljesen lökött, csak az 1 éves fiam rombolja közben a konyhámat... :-)

pelvana
pelvana Tue, 2014-10-21 10:30

Köszönöm. közben lemértem a maradék bort. nem tettem kétszer. ..csak hirtelen kétségbe estem. Fontos alkalomra lesz, tortát készítek belőle.

szvetter
szvetter Sun, 2014-01-26 21:49

Átnéztem pár flódni receptet. Van olyan változat, amiben a dió és a mák alá is tesznek lekvárt, van ahol nem. Ebben a receptben is így szerepel.
Egyben viszont megegyeznek, a töltelékek sorrendjében, ami: dió, mák, lekvár és végül alma. Kivéve ezt.
Itt a legfelső réteg a lekvár.
A legtöbb recept fennen hirdeti, hogy az eredetit, autentikust olvasom épp.
Akkor most melyik is az autentikus sorrend?
Valaki tudja?
Előre is köszönöm a választ!

Meganyul
Meganyul Tue, 2013-12-17 10:33

Szia. Én szeretném megsütni ezt a süti. És az lenne a kérdésem,hogy szerinted meddig áll el?

Üdv meganyul

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2013-12-17 11:25

Kedves meganyul!

Az igazság az, hogy álltában még finomabb lesz. Tehát, egyre jobb, ahogy összeérnek az ízek. Ugyanúgy, mint pl a zserbó. ( nálunk mindig úgy van, hogy mire pont elfogy, addigra a legfinomabb.)

Hogy meddig áll el? Egy hét az a minimum, de hűtőben, vagy hűvősben szerintem két hétig is biztosan eláll.

Sok sikert hozzá!
Üdv:-) Vici

malacos100
malacos100 Thu, 2013-06-06 06:16

Köszönöm a választ ! A hétvégén nekilátok ennek a csodának.:)

malacos100
malacos100 Wed, 2013-06-05 10:28

Szia
Elnézést a buta kérdésért,de az almát ugye jól ki kell nyomkodni ?
Várom válaszod,mert megkívántam ezt a sütit.:)

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-06-05 11:27

Szia!

Nem kellett kinyomkodnom egyáltalán, mert nem volt tócsogósan leveses az alma. Ahogy írtam is a leírásban, csak éppen összeforrósítjuk, és ez idő alatt nem válik nagyon péppé sem. A kevés levéből kiemelve, úgy simán rátettem a tésztára.

Ha viszont nagyon leveses maga az alma is, és úgy találjuk, hogy sok lenne a leve, természetesen kissé ki kell nyomkodni.

Egyébként egyáltalán nem buta kérdés, tudom sokan megpárolják és kinyomkodják az almát a pitékbe is, mielőtt beleteszik. Én mondjuk ezt sem így csinálom, hanem pl. pitébe - bélesbe nyersen, frissen, minden kinyomkodás nélkül teszem bele az almatölteléket, mert nem szeretem pépesen.

Üdv:-) Vici

anonym
anonym Sun, 2013-05-19 20:34

Én mentettem is, és sütöttem is.
Nagyon régen gondolkodom, hogy sütök egy flódnit...most megtettem. Még volt dió és mák karácsonyról, mert már akkor is szemeztem ezzel a sütivel.
Örülök, hogy a te receptedet választottam. Én kevesebb liszttel készítettem, mert a tölteléket jobban szeretjük, mint a tésztát. :-)
Köszönöm szépen! Nagy sikert aratott! Isteni finom.
Biztos a saját készítésű rozmaringos szilva lekvár is fokozta a sikert. :-)))) (nem vagyok nagyképű...csak úgy mondom...)
Üdv: Andi

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-05-19 23:05

Kedves Andi!

Igazán nagyon szívesen, örülök, hogy megsütötted, és ízlett is!
A rozmaringos szilvalekvárod felizgatta a fantáziámat!!!!! Idén fogok újból szilvalekvárt is főzni, és nem felejtem az ötletedet! Nagyon finom lehet:-)

Én, ahogy írtam is, csak egyszer készítettem még el, és annyi lisztből amit a recept írt. Viszont ügyeskednem kellett, hogy a tepsi nagyságára ki tudjam nyújtani. szóval én nem találtam soknak a lisztet, de mint minden receptem ezen is lehet változtatni ízlés szerint. :-)

Köszi, hogy visszajeleztél, megírtad a tapasztalatod.

Üdv:-) Vici

csato
csato Fri, 2013-04-05 16:26

Ha én mentek valamit az akkor csúcs szuper!És ez az!Jó ez nagyképűnek hangzik de egyrészt igaz másrészt az vagyok!:)Á dehogy csak olvasáskor tudom mi a jó.És ez az+ fotó Tsók Csató

szeag
Sz. Ági / szeag Tue, 2013-04-02 08:16

Én is régóta akarok flódnit sütni, de állandó aggodalamaim vannak. Nevezetesen attól félek, hogy egy ilyen sokrétegű, magas süteménynél nem fognak átsülni a középső lapok, ahhoz meg semmi kedvem, hogy valami nyers, félig sületlen omlós tésztát egyek. Volt már benne részem, nem szeretném újra átélni. Olvastam már olyan flódni receptet is, ahol két lapot fagyasztott, (ezek lettek a külső lapok), kettőt pedig előre megsütött, (ezek lettek a belsők). Kérlek, nyugtass meg, hogy megsül rendesen.

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-04-05 16:18

Szia!

Én szerintem, a kolléganőm és családja szerint, továbbá kb 12 kollégám, akik szintén kaptak belőle, mert nekik is vittem, nagyon finom volt, oda voltak. Még másnap is, a fiúk!, akik azért tudjuk nem olyanok mint mi, emlegették, hogy a flódni micsoda fincsi volt. És természetesen mi a férjemmel itthon is ettük.
Csak ezt tudom írni neked, ennyien jóízűen megettük, és ízlett. Nem nagyon találtunk benne hibát.
Tény, hogy ezek a fajta sütik nem kalácskönnyűségű tészták....

Az biztos, hogy lassú tűzön, vagyis hőfokon kell sütni, és vékonyra kell a tésztáját nyújtani! A méretet megadtam, ki is adja a tészta ezeket a méretű lapokat.

Üdv:-) Vici

887
finomliszt 600 g
vaj 300 g
tojás 4 db
porcukor 100 g
fehérbor 50 ml
tojás 1 db
alma 1 kg
cukor 30 g
fehérbor 50 ml
fahéj 0.5 kávéskanál
szegfűszeg 1 csipet
mák 250 g
cukor 50 g
méz 4 ek
mazsola 40 g
fehérbor 130 ml
citromhéj 1 citromból nyert
dió 250 g
cukor 50 g
méz 4 ek
fehérbor 130 ml
mazsola 40 g
szilvalekvár 350 g