r
Nosalty Logó

Flézli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Flézli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 902 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6967.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    5002 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 3605 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. Ha megkelt az élesztő, elkeverjük a liszttel, tojással, sóval és a felolvasztott vajjal.
  3. Langyos helyen duplájára kelesztjük(kb. 1 óra).
  4. Ha megkelt a tészta, fél tenyérnyi darabokat vágunk belőle, ezt nagyujjnyi vastagra sodorjuk lisztes deszkán, két végét megfogjuk, és a levegőben megpörgetjük. A másik lehetőség, hogy 3 ilyen szálból mini kalácsformát sodrunk, ilyenkor a végét összecsippentjük. (A pörgetés vagy fonás fontos a sütés végett!)
  5. Vajjal kikent, belisztezett tepsibe fektetjük őket szellősen, mert még a sütőben is két-háromszorosáradagad tovább.
  6. Lekenjük tojással, hogy szép fénye legyen, megszórjuk nagy szemű tengeri sóvalés őrölt köménnyel, szezámmal.
  7. A sütőt előmelegítjük, 180 fokon barnára sütjük.
  8. Jöhet a vendégsereg! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5284
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 14.

Receptkategóriák

Sváb vendégváró, sör, bor mellé kiváló kísérő. Ha vendégek jönnek, a tésztát készítsük elő, a sütés gyors, így meleg, ropogós sörkorcsolyával lephetjük meg őket. Vigyázat, pillanatok alatt elfogy, és süthetjük a következő adagot! :) :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!