r
Nosalty Logó

Flambírozott baszk csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Flambírozott baszk csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 775 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3097 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9936 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 775 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.6 g

Zsír

  • Összesen
    222.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39744 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 3097 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1800 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsról lenyúzzuk a bőrt (levesnek jó lesz), kicsontozzuk. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. Egy mély tűzálló tálat kibélelünk sliced baconnal. Megszórjuk a hagyma felével, ráfektetjük a csirkecombokat, majd a maradék hagymával beborítjuk.
  5. Hozzáadjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a hámozott paradicsomokat, végül ráöntjük a bort és az olívaolajat. Alufóliával lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (kb. 1 óra)
  6. A combokat kivesszük a léből, félretesszük, melegen tartjuk.
  7. A visszamaradt levet egy fazékba öntjük. Eltávolítjuk a babérlevelet, hozzáadjuk a paradicsompürét, ha kell, utánasózunk. Elmixeljük.
  8. Addig forraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz.
  9. A hús tetejére öntjük a mártást.
  10. A konyakot felforrósítjuk a mikróban, a mártásra öntjük, meggyújtjuk. Azonnal, lángolva tesszük az asztalra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3889
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Flambírozott baszk csirke
8zsuzsa8 210 recept

Nagy siker, amikor belép az ember a szobába a lángoló tállal. Tálaltam már rizzsel, krumplifánkkal, de puliszkával is. Kiadós étel, előre elkészíthető, csak fel kell melegíteni, amikor jönnek a vendégek. Hétfőn tarokkparti volt nálunk, arra készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek