r
Nosalty Logó

Fladenbrot

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Fladenbrot
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 4333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2751.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    622 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 4333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, langyos vizet, langyos tejet, vajat, sót, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
  2. Fél órát pihentetjük.
  3. Majd egy lisztezett felületre kiborítjuk, két felé osztjuk, és mind a két félből sodrófával egy tetszőleges, ovális formát formázunk. Kb. 2 cm legyen a tészta vastagsága. Átemeljük egy sütöpapirral kibélelt tepsire. A kezünk oldalával a szélétől pár cm-re körbenyomkodjuk, majd a közepén is egy kockázott rács formát alkotunk. Ez csak díszítés.
  4. A tojássárgákat összekeverjük az olívaolajjal, és két kenyér felületét megkenjük vele.
  5. Megszórjuk szezámmaggal és fekete köménnyel.
  6. Bekapcsoljuk a sütőt, és 180 fokon kb. 35 percig sütjük a kenyeret. Amíg fölmelegszik a sütő, addig pihen a tészta, kb. 25 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3077
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fladenbrot
Éva házias konyhája 159 recept

Török receptoldalon találtam rá erre a kenyérreceptre, ahol török háziasszonyok osztják meg tudásukat. Másnap is nagyon finom puha. A megadott mennyiségböl 2 db fladenbrot készül.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek