r
Nosalty Logó

Fitt somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tandi
Fitt somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 5231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8487 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    2890 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    2742 mg
  • Nátrium
    1796 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1693.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    1326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    783 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2913 micro
Összesen 5231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Elkészítés

piskóta

  1. Először a piskótákat sütjük meg. Készítünk egy sima és egy kakaós piskótát. Szétválasztunk 4 tojás, a fehérjéből habot verünk, majd a sárgáját kikeverjük a tetszés szerinti édesítővel (nálam itt 1 ek. folyékony édesítő volt, de lehet eritrit, stb.), majd kanalanként hozzáadjuk a 4 ek. teljes kiőrlésű lisztet és a sütőpor felét. Ha nagyon sűrű lenne, lehet 1-2 ek. tejjel lazítani. Majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokos sütőben megsütjük. Kb. 10-15 perc.
  2. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, kivéve, hogy a negyedik ek. liszt helyett kakaót keverünk bele.
  3. Elkészítjük az öntetet: a vizet, édesítőt, a 2 citrom és narancs levét és a rumaromát felforraljuk. Ha van olyan déligyümölcs, aminek kezeletlen a héja, nyugodtan bele lehet reszelni.
  4. A vaníliakrémhez felforralunk 1 l tejet, majd a maradék 4 dl tejjel elkeverjük a 2 csomag pudingport, és besűrítjük. Édesítővel ízlés szerint édesítjük.
  5. A csokiöntethez az összes hozzávalót egy lábasban felfőzzük, majd lehűtjük.
  6. Ha kihűltek a piskóták, felkockázzuk. Egy mély tálba beleszórjuk a piskótakockák egyharmadát, meglocsoljuk a gyümölcsös öntettel, és rárakjuk a puding kb. egyharmadát. Megszórjuk egy kis darált dióval, majd folytatjuk a rétegezést .A tetejét még megszórjuk egy kis kakaóporral.
  7. Hűtőben hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor a tetejére habbá vert tejszínt és a csokiöntetet adjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 15946
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a karácsonyhoz hozzátartozik a somlói galuska. Most próbáltam egy egészségesebb változatot. Természetesen szilveszterre is nagyon finom :-) Leírni nehezebb volt,mint elkészíteni.:)

Hozzávalók

piskóta

krém

öntet

csokiöntet

továbbá

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek