r
Nosalty Logó

Firenzei szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Firenzei szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    406.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1529 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1785 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 5658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 467 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a tészta többi hozzávalóját is belekeverjük.
  2. Egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól átdolgozzuk, utána gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. (Ha ragadna, kis időre hideg helyre tegyük!)
  3. Kb. 28x36 cm-es lappá nyújtjuk, majd félbevágjuk (2 db 14x36-os lapot kapunk). Hosszanti oldalán 1-2 centis csíkot visszahajtunk mindkét oldalon.
  4. Ezt jól kikent sütőlemezre rakjuk, és előmelegített sütőbe küldjük.
  5. A töltelékhez a vajat egy edényben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat és a mézet. Ezt kevergetjük, miközben karamellizálódik.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt, amivel addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad.
  7. Ekkor beleöntjük a magvakat / mazsolát, és addig keverjük, amíg a massza jól kötővé nem válik.
  8. Ezt igazságosan elosztjuk a kész tésztalapok közepén.
  9. Végezetül vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal a csokit, és szilikonecset (vagy amivel sikerül megoldani) segítségével a tésztalap felhajtott széleit megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11365
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 03.

Ajánló

Nagyon finom karácsonyi rágcsa, főleg a klasszikus diákcsemege kedvelőknek! (Nálam abszolút favorit.) Egy pohár tejeskávéval mennyei :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nagyszüleimmel szorgosan jártam ki a gyümölcsösbe segíteni, és persze szigorúan ellenőrizni a termések minőségét, ízét :). A föld végében van 3 mandulafa, amelyek már nyár elején izgatták a fantáziám, de mamám már jó előre felhívta a figyelmem rá, hogy ne számítsak sok kóstolóra, ugyanis neki tervei vannak a mandulával. Sajnos a rossz időjárás miatt a termés nagy része odalett, de ami megmaradt, azt mind beleadtuk ebbe a sütibe, ami nálunk a karácsony fénypontja lett :) (a híres somlói mellett). A mandula hiányát a diófánk szorgosan igyekezett feledtetni, így az is került a sütire bőven.  Az eredeti recept szerint amúgy elvileg még a töltelékkel megpakolva is be kéne tenni a sütőbe a tésztát, de nekünk az "előpróbánál" ez azt eredményezte, hogy szétfolyt a töltelék, úgyhogy ezt a lépést elhagytuk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek