r
Nosalty Logó

Fésűs karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Fésűs karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1075 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2150 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2639.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1075 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5279.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    3812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2150 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 306 Kcal

Elkészítés

  1. A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy éles, hosszú pengéjű késsel hosszában először középen vágunk egy mélyedést úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, majd még két további vágást ejtünk.
  2. Az olajat egy tálkába öntjük, és hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, és jól összekeverjük.
  3. Alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal a karajt kívül, és a vágásokban is.
  4. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és a vágatokba rakjuk. Egy kötöző zsineggel szorosan átkötjük.
  5. A szalonna csíkokat egy magasabb falú jénaiba fektetjük, és rárakjuk a kötözött karajt.
  6. Meglocsoljuk a maradék páclével. Pár óra hosszára hagyjuk pihenni, az még jobb, ha előző este bepácoljuk.
  7. Előmelegített sütőben -a jénai tetejét ráhelyezve, és kb. 1 dl vízzel felöntve- 220 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk. Majd a fedőt levéve további 30 percet pirítjuk, néha meglocsolgatva az olajos lével.
  8. Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd levágjuk róla a zsineget. Egy éles késsel szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15173
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fésűs karaj
Andi80_ 380 recept

Volt itthon egy kisebb darabka karaj. A vasárnapi ebéd második fogásaként képzeltem el, de nem a hagyományos módon megtöltve, egész kolbásszal a közepében, hanem egy kicsit más formában. Így jött az ötlet, hogy legyen bevágva, és kolbász karikákkal együtt megsütve. Így egy fésűre emlékeztet, ezért is lett fésűs karaj a neve. Ez nem egy túl nagy adag, de a Férjemmel ketten a 7 szeletre felvágott husit nem bírtuk elfogyasztani a húsleves után. Krumplipüré körettel az igazi.  Nagyon dekoratív, igazi ünnepi étel, azt hiszem máskor is fogom készíteni, talán nagyobb karaj darabbal. Hidegtálra is kiváló húsféle. Még több kép a készítéséről a blogon megtekinthető.

Címlapról ajánljuk

További cikkek