r
Nosalty Logó

Ferrero torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ferrero torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 935 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 7479 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 451 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 935 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    452.6 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9757.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1241 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    3933 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    782.8 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 7479 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivágunk a tortalap közepéből egy 8 személyes tortának megfelelő darabot. (A megmaradt karimából kitűnő somlói galuska készíthető, ebben az esetben csokiból és tejszínből érdemes már vásárláskor +1 adagot megvenni.)
  2. Az étcsokiból krumplihámozó segítségével csokireszeléket készítünk, majd ezt betesszük a hűtőbe, hogy megtartsa a formáját.
  3. A két tábla csokit összetörjük, a tejszínt feltesszük, és ebben felolvasztjuk a csokikat, kevergessük, míg homogén krémmé nem válik.
  4. Amíg a csokikrém hűl, a tortát háromfelé vágjuk, a nápolyikat lapjaira szedjük, előkészítjük a mogyorókrémet.
  5. Ha a csokikrém langyos, a felét hozzáöntjük a mogyorókrémhez és habverővel simára dolgozzuk.
  6. Megkenjük a krémmel az első tortalap tetejét, beborítjuk a nápolyi lapokkal, majd megkenjük a krémmel a következő lap alját, és ráborítjuk a nápolyikra. Ezután megkenjük a lap tetejét is a krémmel, ismét nápolyi, majd a következő lap aljára kenjük a maradék krémet, és ráborítjuk.
  7. A tortát leöntjük a megmaradt tejszínes-csokikrémmel, szépen elsimítjuk a tetején és a külsején. A lefolyt csokit törölgessük fel a tálalóról.
  8. A torta oldalára paskoljuk fel a karamellizált mogyorót, a tetején helyezzük el egyenlő távolságra a golyókat, szórjuk a tetejére az első lépésben elkészített csokiforgácsot. Szedjük le a tálaló tányér széléről a leszóródott mogyorót, és tegyük a tortát hűtőbe 3-4 órára, amíg a csokoládé megdermed a külsején.
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22973
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom hatalmas Ferrero roché rajongó, így született a torta ötlet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek