r
Nosalty Logó

Felvidéki tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Felvidéki tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

Összesen 552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

Összesen 2204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 552 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4003.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1774 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6241 micro
Összesen 2204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

Elkészítés

Pörkölthöz

  1. A hagymát felaprítjuk és egy nagyobb lábasban olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst. Átkeverjük, fehéredésig sütjük. Majd meghintjük sóval, fűszerpaprikával, felengedjük vízzel. Ízlésünknek megfelelően, finom pörköltet főzünk.

Tarhonyához

  1. A tarhonyát egy lábasban zsiradék nélkül állandó kevergetés mellett barnára pirítjuk. Ezután ráöntjük az olajat, sózzuk és felengedjük a bögrében kimért dupla mennyiségű forró vízzel. Fedővel letakarva, puhulásig főzzük.
  2. Amikor még jó meleg, hozzákeverjük a zöldborsót és a pörköltet. Ezt az egészet egy tűzálló edénybe tesszük.

Tetejére

  1. Az elegyengetett tarhonya tetejét gazdagon meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 23982
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Ajánló

A pörköltbe tehetünk kevéske zöld paprikát és paradicsomot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felvidéki tarhonya
Lizinka_ 590 recept

Laktató tarhonyás étel, frissen a legfinomabb!

Hozzávalók

Pörkölthöz

Tarhonyához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek