r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Szikra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Feketeerdő-torta Szikra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 555 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 198 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 555 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 4437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, ha szépen feljött a piskóta.
  2. A meggylét a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
  3. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül. Így töltjük meg két sorban a tortát.
  5. Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be.
  6. Tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal, körbedíszítjük meggyszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15699
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő-torta Szikra konyhájából
Szikra 7 recept

Nagyon szeretek sütni, és mivel imádom a Feketeerdő-tortát, így gondoltam én is megpróbálkozom vele :)

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek