r
Nosalty Logó

Feketeerdő-szelet Babi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-szelet Babi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2945 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    161.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5194 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2062 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 2945 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat megfelezve egy-egy 3 tojásos piskótalap készül. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot. Ezt addig keverjük robotgéppel, míg halványsárga nem lesz. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, és hozzászitáljuk a cukros tojássárgájához. Ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot (ha nagyon sűrű a massza, icipici vízzel lehet segíteni rajta). Sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás után tűpróbáig sütjük. (Nagyjából 20 perc.) Ha kész, félretesszük.
  2. Elkészítjük a pudingot, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, edényestől hideg vízbe tesszük és időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  3. Felverjük a Hulalát teljesen kemény habbá, és betesszük pár percre a hűtőbe.
  4. Felszeleteljük a meggyszemeket. (Én kétfelé, vagy negyedekbe - mikor mihez van kedvem - szoktam vágni).
  5. Mire a meggyszemekkel végzünk, a hab megdermed. Ennek a habnak az egyharmadát külön tálba rakjuk át, a megmaradt részhez pedig hozzákeverjük óvatosan a meggydarabokat.
  6. Egy tálcára helyezzük az egyik piskótalapot, megkenjük a meggyes krémmel, erre jöhet a kihűlt puding, majd a második piskótalap és a félrerakott (meggy nélküli krém).
  7. A tetejét vagy tortadarával szórjuk meg, vagy zacskóba rakunk 4-5 kocka étcsokoládét, mikróba tesszük olvasztani (sűrűn figyelve az állagára, nehogy megégjen), a zacskó sarkán pici lyukat vágva meglocsoljuk a csokival a sütemény tetejét.
  8. Hűtőben pihentetve egy-két óra múlva felszeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14499
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Az alapötletet egyik barátnőm adta, saját ízlésem szerint pedig elkészítettem. Azóta az egyik legnépszerűbb sütemény nálunk. Tipp: Ugyanezt a süteményt elkészíthetjük más gyümölcsökkel is (eper, őszibarack, stb.).

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?