r
Nosalty Logó

Fekete rózsa SweetSzenilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Fekete rózsa SweetSzenilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Összesen 989 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Összesen 11828 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Összesen 303 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 989 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    175.2 g

Zsír

  • Összesen
    533.8 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    172 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16271.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    6501 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1123 mg
  • Foszfor
    5430 mg
  • Nátrium
    2795 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1577.8 g
  • Cukor
    765 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3533 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2784 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 11828 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Jó kis lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
  2. Ezután ha összeállt, 6 egyenlő részre osztjuk. Egy rész kb. 200-205 g-os kell, hogy legyen.
  3. 2 lapot kinyújtunk, és a tepsi hátulján megsütjük mindkettőt kb. 8-10 perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, szép világosra.
  4. A másik 4 lapot is egyenként kinyújtjuk, és a mákos töltelékkel megtöltjük mind a 4-et, majd feltekerjük, mint a bejglit. Sok tekerés legyen rajta, tehát legalább 25 cm széles legyen. Ez a mákkal töltött tekercs adja majd a rózsát.
  5. A 4 tekercset sütőpapíros tepsibe tesszük, és megsütjük. Én 1 cm-es távolságra tettem őket, mert úgyis dagadnak a sütőben. Úgy a jó, ha összesülnek a tekercsek!!!

A krém hosszávalói

  1. A pudingport megfőzzük a tejjel. A cukrot kikeverjük fehéredésig a margarinnal. Ehhez adunk egy vanília aromát.
  2. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a margarinos krémet.

A töltelék hozzávalói

  1. Összekeverjük a mákos töltelék hozzávalóit. Jó, ha langyos, mert így könnyen kenhető. Óvatosan, mert a tészta vékony, és kiszakadhat.

A tetejére

  1. Veszünk egy tálcát, és ráfektetünk egy sima lapot. Erre jön a vaníliakrém fele, erre a 4 egybesült tekercs, majd a vaníliakrém másik fele. Erre a 2. sima lap.
  2. A tetejét olvasztott tortabevonóval sűrűn össze-vissza locsolgatjuk. 2 órát hagyjuk hűtőszekrényben állni.
  3. Nekem van tortakeretem, és abban raktam össze, így szebb lett. De csináltam már keret nélkül is. Szeleteléskor először hosszában vágjuk fel 4 részre, ügyelve arra, hogy pont a rudak között vágjuk, majd keresztbe. Így mutatja meg magát a szép fekete rózsa.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x40x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3585
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fekete rózsa SweetSzenilla konyhájából
SweetSzenilla 57 recept

Egy újabb szösszenet a család kedvenc sütijei közül. Mennyeien harmonizál a könnyű, mákos töltelék, és a selymes, lágy vaníliakrém ízkombinációja. Nagyon kiadós.

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A krém hosszávalói

A töltelék hozzávalói

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek