r
Nosalty Logó

Fejtettbab-leves, a magyar minestrone

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
magaduram
Fejtettbab-leves, a magyar minestrone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2560 micro
  • β-karotin
    6995 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 673 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9777.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1984 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    1285 mg
  • Foszfor
    2471 mg
  • Nátrium
    3851 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    119 mg

VÍZ

  • Összesen
    3582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3002 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    432 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1004 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2403 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    10240 micro
  • β-karotin
    27981 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7722 micro
  • Lut-zea
    4175 micro
Összesen 2697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átöblített babot a babérlevéllel, egy-két ág kakukkfűvel, teatojásba tett szemes borssal és késsel meglapított fokhagymagerezdekkel, kevés sóval, vízben főzni kezdjük. 15 perc előnyt adunk neki a zöldségekkel szemben, ezeket addig pont megtisztítjuk.
  2. A félig már puha bab mellé mehetnek a zöldségeket, a zöldpaprika, a paradicsom, a félbevágott vöröshagyma (szétfőve dúsítja a levet), a csokorba kötött zellerlevél, a petrezselyem felaprított szára. Még 15-20 perc főzés, és kész is.
  3. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevéllel, aki szereti, adhat hozzá tejfölt.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1269
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
magaduram 6 recept

Zöldség zöldséggel... Bár egész évben készíthető, hiszen létezik mirelit fejtett bab, nyáron az igazi, friss hozzávalókkal. A szárazbabbal ellentétben a fejtett babot nem kell áztatni, a levesbe nem kell zsiradék, liszt, ételízesítő, leveskocka, sem tészta... így lesz könnyű (már amennyire a bab könnyű lehet), illatos, csodásan zöldségízű. Maszkulin változatába kerülhet virsli, kolbász vagy füstölt tarja. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!