r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés mascarponetorta málnapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokoládés mascarponetorta málnapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 1321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 10558 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 317 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    625 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7433 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1621 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    3087 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1111.6 g
  • Cukor
    883 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 10558 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Elkészítés

Keksz réteg

  1. Először készítsük elő a tepsit. Egy 25 cm-s tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és kívülről jól tekerjük be alufóliába. Erre azért lesz szükség, mert vízgőz fölött fogjuk sütni.
  2. A 70 g vajat tegyük be a mikróba, és melegítsük addig, amíg folyékony állagú nem lesz.
  3. Közben a kekszet törjük össze, és dolgozzuk össze a folyékony vajjal.
  4. Ha kész van, akkor a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és tegyük be 10 percre 180 fokos sütőbe elősütni.

Málnás ricottakrém

  1. Mialatt sül a kekszréteg, addig készítsük el a ricottás málnás krémet. A ricottát dolgozzuk össze a tejföllel, cukorral, tojással.
  2. Robotgéppel, alacsony fokozaton jól keverjük össze az alapanyagokat.
  3. Majd a málnát dobáljuk bele a krémbe.
  4. Ha kész a krém, akkor mehet is rá az elősütött kekszrétegre.
  5. Mielőtt visszatennénk a sütőbe, állítsuk bele a tortaformánkat vízzel telített tepsibe. Nagyon fontos, hogy a formánk, amiben a torta fog sülni, jól legyen körbetekerve alufóliával, nehogy befolyjon a víz. Ebben a vízgőzben süssük 20 percig.

Málnapüré

  1. Eközben a málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze.
  2. Ha letelt a 20 perc, öntsük a málnás pürét a ricotta rétegre.

Mascarponekrém

  1. Erre jöhet a mascarpone réteg. A krémsajtot keverjük el a cukorral, tojással és vaníliás cukorral.
  2. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és keverjük a mascarponés krémhez.
  3. Majd az egész mehet a málnapürére.
  4. A tortát visszatesszük a sütőbe, és 1 órán keresztül tovább sütjük.

Díszítés

  1. Ha megsült a sajttortánk, kicsit állni hagyjuk, hűtjük.
  2. Majd jöhet a díszítés. Az étcsokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
  3. A tejszínt lassú tűzőn vízgőz fölött melegítjük, majd a csokoládéra öntjük, és ezzel együtt hűtjük.
  4. Mikor megfelelően eldolgoztuk a csokoládét a tejszínnel, állni hagyjuk, és kihűlt állapotban ráöntjük a mascarpone rétegre.
  5. A süteményt fehércsokoládé darabokkal és málnával díszítjük. A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd szeretettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1540
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családi ebédek desszertjét én szoktam szolgáltatni. Mindig próbálok valamilyen újdonságot kitalálni. Ez most se történt másképp, és mivel málnaszezon kellős közepén voltunk, így megálmodtam a Fehércsokokoládés mascarponetortát málnapürével. 

Hozzávalók

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek