r
Nosalty Logó

Fehérboros szivárványos pisztráng

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panyitimi
Fehérboros szivárványos pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 433 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3883.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    748 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 1728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított halakat sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tűzálló edényt kivajazunk.
  3. A vöröshagymát felaprítjuk és az edény aljára tesszük.
  4. Ráfektetjük a halakat.
  5. Meglocsoljuk a tejszínnel és a fehérborral.
  6. Az újhagymát feldaraboljuk és a hal tetejére szórjuk, majd ezt követően a zsemlemorzsával is meghintjük.
  7. Előmelegített (legalább 200 fokos) sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36986
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 18.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik most próbálnak először halételt csempészni a család asztalára:). Finom fehérbor, amellyel elkeszítjük, tökéletesen illik hozzá. A köret ne legyen túl bonyolult, hogy ne nyomja el ennek a különlegesen finom halas-fogásnak az ízvilágát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Panyitimi 19 recept

Nem mindenki kedveli a halat jellegzetes, intenzív íze miatt. Én úgy vélem, ez a hal kivételesen lágy, nagyon kellemes ízű és illatú. Ebben a mártásban fantasztikus.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?