r
Nosalty Logó

Fehérboros sajtleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fehérboros sajtleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    541 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    2165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy fazékban felforrósítjuk. Beleszórjuk a lisztet, majd állandó keverés közben, alacsony hőfokon kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
  2. Felöntjük a fehérborral meg a levessel, és kevergetve kb. 20 percig főzzük.
  3. A kakukkfüvet megmossuk, leveleit lecsipkedjük. A sajtot finomra reszeljük. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel.
  4. A sajtot a levesbe vegyítjük, és sóval, szerecsendióval, kakukkfűvel, cayenne borssal fűszerezzük.
  5. A tojássárgájával kikevert tejszínt a levesbe csorgatjuk. Nem engedjük felforrni.
  6. A levest tányérokba merjük, és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32184
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ízletes leves. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk