r
Nosalty Logó

Fehérboros ponty

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Debmo
Fehérboros ponty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ponty pácolásához

A szószhoz

Összesen 1617 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ponty pácolásához

A szószhoz

Összesen 3232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ponty pácolásához

A szószhoz

Összesen 97 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2702 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    953.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    5930 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    4514 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2745 micro
Összesen 1617 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.8 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    5404 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1907.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1061 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    11859 micro
  • K vitamin:
    1591 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    341 micro
  • β-karotin
    9027 micro
  • β-crypt
    927 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5489 micro
Összesen 3232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    360 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A ponty pácolásához

A szószhoz

Elkészítés

A ponty pácolásához

  1. A halat letisztítjuk, belső szerveitől megszabadítjuk, kopoltyúját kiszedjük, 0,5 cm-ként beirdaljuk. Sózzuk-borsozzuk.
  2. A páchoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd az előkészített nyers halat bekenjük a páclével és alufóliába tekerve egy napot pácoljuk.
  3. Sütéskor olajozott tepsibe fektetjük a bepácolt halat, és mellétesszük a szószhoz való zöldségeket, majd ráöntjük a fehérbort. Alufóliával lefedve fél óra alatt összepároljuk. Fél óra elteltével a halat átrakjuk egy kiolajozott tepsibe és így sütjük tovább, hogy a bőre kicsit ropogós legyen. A zöldségeket a haltól külön, de ugyanabban a sütőben még kb. fél óráig fólia nélkül tovább sütjük.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak edénybe tesszük a levével együtt, majd összeturmixoljuk, és a tejszínnel felöntve összeforraljuk.
  5. A halat a sütőben néha óvatosan megforgatva ropogósra sütjük, és az elkészült szósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12808
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Ajánló

Köretként rizst ajánlok, de akár salátával is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikerült friss pontyra szert tennem, de nem akartam csak úgy "snasszul" megsütni. Így született meg ez a recept. Nagyon ízletes lett, a szósz külön feldobja az étel ízét.

Hozzávalók

A ponty pácolásához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?