r
Nosalty Logó

Fehérboros káposztás paprikás krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fehérboros káposztás paprikás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 1193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 5967 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 107 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    2536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    631 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    25011 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17620.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1242 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    796 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    12682 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    958.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    3155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    384 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    2523 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    125055 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 5967 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2244 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A paprikás krumplihoz

  1. A felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát a kacsazsíron kevés sóval, fedő alatt pároljuk meg.
  2. Tegyük bele a fehérboros savanyú káposztát, keverjük el, pár percig pároljuk.
  3. Beleöntjük a lecsót és a paradicsomlevet, a zellerzöldet, fedő alatt pár percig pároljuk.
  4. Beletesszük a felkarikázott vagy félbe felkarikázott kolbászokat, a megtisztított és hasábokra vágott burgonyát, és kevés sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítve, fedő alatt főzzük kb. 45-50 percig, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  5. Egy tálban a nokedli hozzávalóit összedolgozzuk, hagyjuk állni legalább 20 percig.
  6. Feltesszük a sós, kissé olajos vizet, amikor lobogva forr, a tésztát nokedliszaggatón kiszaggatjuk, ha feljön a víz tetejére leszűrjük, lecsepegtetjük, és jénaiban v. más tűzálló tálban melegen tartjuk.
  7. Tálaljuk tejföllel, savanyú uborkával, friss házi kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3481
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Ajánló

Készíthetjük az ételt úgy is, hogy beleszaggatjuk a nokedlit, de így most egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnt. A tálaláskor látszott, hogy akkor és ott is össze lehet keverni, habár a szaftban kifőtt nokedli íze tényleg más, de ez most így készült. Finom lett. Változtatott az ízén és állagán a savanyú káposzta is , és a fehérbor zamata is. Kínáljunk hozzá tálaláskor szobahőmérsékletű tejfölt, hogy az ételt ne hűtse le, és ezzel is nagyon finom, feltétlen a házi készítésű kenyeret tálaljunk mellé. Azzal az igazi! Kínáljunk finom házi bort vagy szörpöt hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros káposztás paprikás krumpli
Éva-Anyóca 350 recept

A paprikás burgonya egy új ízű változatát készítettem el, a fehérboros savanyú káposzta miatt, és abban is más, hogy a nokedlit külön szaggattam ki, nem pedig magába a paprikás krumpliba. Szeretjük a savanyú káposztát, főleg a vecsésit. Főzni ,töltöttet készíteni, gombócosat, paradicsomos töltöttet,  rakottan, de magában savanyúságnak is. A boltban úgy lehetett kapni zacskóban savanyú káposztát, hogy a felirata ez volt: Fehérboros-savanyú káposzta. Külön se rossz étel-ital vagy ízesítő, de milyen lehet egyben? Kipróbáltam. Sikerült. Az egyszerű ételből így lett finomabb egyszerűség. Az étel finom volt, elfogyott.

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek