r
Nosalty Logó

Fehér kenyér Heni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Csóti Heni
Fehér kenyér Heni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    3131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérsütőbe beleadagoljuk a következőképp a hozzávalókat a dagasztáshoz: Alul a folyékony dolgokat, plusz a sót, majd a lisztet, a tetejére az élesztőt és 1 mk cukrot.
  2. Kb. 20 percet dagasztjuk a tésztát, majd átgyúrjuk, kelesztőtálba tesszük és újabb 20 percig kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, formázzuk és kikent ultraplusz edénybe helyezzük, a tetejét pengével bevágjuk, bekenjük tojássárga-víz keverékével, vagy csak sima vízzel lesprickáljuk, lefedjük és előmelegített sütőben először 200 fokon sütjük kb. 20-25 percig, majd megint lespricceljük vízzel, 180 fokra állítjuk a hőfokot és fedő nélkül sütjük tovább készre. Összesen kb. 50-55 perc alatt sül meg az ultraplusz edényben.
  4. Ha megsült, pár perc múlva kivesszük a formából, kicsit áttöröljük vizes tenyérrel, és konyharuhába csavarva rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6211
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Másnap sem morzsálódik, tömörebb mint a bolti kenyér, kb. 90 dkg lesz belőle. Akinek nincs kenyérsütője a dagasztáshoz kidagaszthatja simán kézzel, az összes hozzávalókat egybe gyúrja, lefedve keleszti kb. 45 percet, aztán sütheti kikent jénaiba fedővel, vagy cserépformában is. A sütési idő ettől változik pár percet, hogy miben sütjük, de összességében kb. 40-45 perc kell mindegyik fajta sütéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Már tavaly is sütöttem fehér kenyeret két másik recept alapján, akkor még nem volt kenyérsütőm a dagasztáshoz, és a kezem nem nagyon bírja. Ezt a receptet a szomszédomtól kaptam, nekünk bevált. Fontos, hogy pár napig eláll a kenyér, vagy zacskóban tartva, vagy konyharuhába csavarva másnap is puha és nem morzsálódik, és tömörebb, mint a bolti kenyér. Nincs benne mindenféle adalékanyag. Na persze meg kell szokni a házi kenyeret, mert pl. nálunk a kisebbik lányomnak még hiányzik valami mű íz belőle...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek