r
Nosalty Logó

Fehér csokoládés torta - gyorsan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pechula Alexa
Fehér csokoládés torta - gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 638 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3994.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 2550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegitjük.
  2. A tojáskat szétválasztjuk. Fehérjét 2 ek cukorral keményre verjük (célszerű előbb ezt megcsinálni, mert így nem kell elmosni a habverőt).
  3. Sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, a sütőporral elvegyített lisztet hozzáadjuk. (Ha esetleg túl sűrű, kicsi olajat adhatunk hozzá.)
  4. Ha ez megvan, hozzáadjuk két részletben a fehérjét óvatosan fakanállal beledolgozzuk.
  5. Vajazott formába tesszük, és berakjuk sülni.
  6. A krémet úgy kell elkésziteni, mint a normális pudingot, csak fele annyi tejjel.
  7. Ha megsült a piskótánk (tűpróba), megvárjuk mig kicsit kihűl, majd vizszintesen félbe vágjuk, az alját megkenjük a krémmel és ráfektetjük a tetejét.
  8. (Ha nagyon púpos levághatjuk az oda nem illő púpot és az esetleg megmaradt krémmel elfalatozhatjuk :D)
  9. A fehér csokit gőz fölött felolvasztjuk, és belekeverjük a vajat (csak annyit, hogy ne legyen túl folyós).
  10. Ha ez kicsit megszilárdul, mehet rá a díszítés a tejcsokival vagy tortadrazsét is lehet rá tenni, de akkor ne várjuk meg, hogy megszilárduljon, mert akkor ledobja magáról.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7818
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

A mintázáshoz fordítsunk ki egy neylonzacskót, töltsük meg a nem túl folyékony tejcsokinkkal, és kicsi lyukat vágjunk a csükcskébe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pechula Alexa 22 recept

Unaloműző torta, mások örömére (is).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek