r
Nosalty Logó

Farsangi szalagos fánk Helenatól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Farsangi szalagos fánk Helenatól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1997 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 7992 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1997 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    518.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2787.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    796 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.4 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 7992 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 395 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet átszitáljuk, és beleöntjük a kenyérsütőbe, mert ezzel dolgoztatjuk ki a tésztát.
  3. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a 2 tojást, pici sót, a tejet szükség szerint öntsük hozzá. Alaposan dolgoztassuk ki a géppel.
  4. Az olvasztott vajat a vége felé adjuk hozzá, és legalább 10 percig dolgozzuk bele alaposan.
  5. Duplájára kelesztjük a tésztát.
  6. Kiöntjük a nyújtódeszkára, kézzel széthúzzuk, kiszaggatjuk nagyobb pogácsa szaggatóval, egy kisebbel pedig a közepét szúrjuk ki.
  7. Kb. 25 percig kelesztjük, és forró olajban kisütjük. Az első felét fedővel letakarva süssük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10753
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A legkönnyebben elkészíthető, nem kell vele sokat pepecselni. Nem volt nagy kedvem krémmel foglalkozni, ezért ezt az édességet választottam. A hozzávalókat csak belerakom a kenyérsütőbe az kidolgozza, és én csak kiveszem, kelesztem, kiszaggatom és kisütöm. A farsangi fánkot gyakran sütöm, mert ezzel tudok csak igazán örömöt szerezni a családomnak. Imádják! Ezért készítem gyakran. Azért szúrom ki a közepét, mert így sokkal jobban átsül a fánk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek