r
Nosalty Logó

Farsangi fánk Kitty konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi fánk Kitty konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 7503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1874 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    538.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    184 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2225.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    996 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.7 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    186 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 7503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 444 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet szitáljuk egy nagy keverőtálba, a közepébe készítsünk kis fészket, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt, melyet keverjünk el kevés langyos tejjel és cukorral.
  2. Mikor az élesztő felfut, a tésztához adjuk hozzá a megmaradt tejet, az olvasztott margarint, porcukrot, reszelt citromhéjat, és egy kevés kis sót.
  3. Robotgéppel dolgozzuk simára, ruhával letakarva kelesszük meg meleg helyen, körülbelül 1 óráig.
  4. A megkelt tésztát terítsük ki lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, majd egyszer hajtsuk félbe. Körülbelül 1 cm vastagra nyújtsuk ki ismét, majd nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassunk ki belőle korongokat. Az a jó tészta, ha lágy lesz.
  5. Ezután takarjuk le őket, tartsuk meleg helyen, körülbelül fél órát pihentessük.
  6. Mielőtt elkezdenénk sütni, közepükbe nyomjunk mélyedést, amelybe belenyomtuk a mélyedést, azt a felét tegyük bele az olajba először, majd tegyünk rá fedőt. Ha megfordítottuk a fánkokat, akkor már nem szükséges rátenni a fedőt. Ne hevítsük túl a zsiradékot, mert a fánk külseje hirtelen megbarnul, és a belseje nyers marad.
  7. Tálaláskor a fánk közepében lévő mélyedésbe tegyünk lekvárt, majd porcukorral hintsük meg.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14690
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első alkalmam volt, hogy megpróbálkoztam a fánk elkészítésével. Nem csalódtam, tökéletesre sikerült. Mind ízre és mind formára egyaránt. Csak ajánlhatom mindenkinek, aki szereti a fánkot, bátran próbálkozzon vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!