Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk 2. - "Planétás" recept

hozzászólások (56)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

E Folát B5 A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
19.9 g

zsír

Összesen:
86 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
35 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
25 g
Koleszterin:
303 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
142 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
32 mg
Foszfor:
262 mg
Kálium:
210 mg
Nátrium:
105 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
57 µg

szénhidrát

Összesen:
106.2 g
Élelmi rost :
4 g
Összes cukor:
9 g

víz

Összesen:
37.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
129 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
198 µg
E vitamin:
27 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
79.5 g

zsír

Összesen:
344.1 g
Telített zsírsav:
81 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
143 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
101 g
Koleszterin:
1214 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3 g
Kalcium:
566 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
128 mg
Foszfor:
1045 mg
Kálium:
838 mg
Nátrium:
418 mg
Cink:
9 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
229 µg

szénhidrát

Összesen:
424.7 g
Élelmi rost :
16 g
Összes cukor:
36 g

víz

Összesen:
148.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
514 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
791 µg
E vitamin:
109 mg
D vitamin:
6 µg
K vitamin:
21 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.2 g

zsír

Összesen:
27 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
95 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
44 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
82 mg
Kálium:
66 mg
Nátrium:
34 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
17 µg

szénhidrát

Összesen:
33.3 g
Élelmi rost :
1 g
Összes cukor:
3 g

víz

Összesen:
11.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
39 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
62 µg
E vitamin:
8 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bebibogyo8
Bebibogyo / Bebibogyo8 Fri, 2015-10-30 20:28

Nagyon jo recept! Koszi szepen! eletemben meg ilyen finom fankot nem ettem , nalam ez egy csillagos 10-es :)

adelka8616
adelka / adelka8616 Sat, 2014-12-13 13:49

Nagyon szuper, én is először készítettem fánkot, de könnyű lett, csodálatos szalaggal. Szegény nagymamám büszke lenne rám ha még élne :-)

klarinetos
klarinetos Wed, 2014-09-03 15:11

Kicsit megijedtem, mert nagyon lágy lett a tészta. Meg elég béna is voltam. Életem 1. fánkja, és olyan FINOM lett, hogy el sem hiszem!!! :D Köszönöm a receptet!

buksivera
buksivera Thu, 2014-02-06 21:50

Isteni finomra sikeredett. :) Köszönöm a receptet! Most már csak ebből készül a fánk, és persze dupla adaggal. :D

leander01
leander01 Sat, 2014-01-25 15:10

Köszönöm ezt a jó receptet! Most készítettem el, ilyen pillekönnyű fánkot még soha nem ettem, pedig Nagymamám is nagyon jó fánkot sütött! A Kisifiam ebéd előtt 2 db-ot evett meg egy pillanat alatt és kérte volna a harmadikat is, de az már ebéd utánra maradt! Köszi még egyszer! Enikő

wkata
wkata / wkata Sat, 2013-02-16 15:14

Ma megsütöttem,Isteni lett!!! A vicc az egészben,hogy nekem is megvannak a Planétás receptek,de eddig még nem próbáltam ki ezt a fánkot!Köszönöm Neked!
Kata

krajzi84
krajzi84 Wed, 2013-02-13 00:41

Ma megsütöttem életem első fánkját, a recepted alapján és meglepően jól sikerült, először kicsit megijedtem a tészta álagától, de utána gyönyörűen megkelt és jól lehetett vele dolgozni, kb. a fele lett nekem csak szalagos. Nagyon finom, puha és könnyű a tésztája, de legközelebb 2 csipet sót teszek bele, hogy még jobban kijöjjenek az ízek. Köszönöm a receptet!

Gyermely2009
Gyermely2009 Mon, 2013-01-07 16:47

Kedves Zsuzsa! Holnap szeretnék fánkot sütni a recepted szerint.Sütöttem már sokszor fánkot, de igazi kedvenc receptem nincs. A hozzászólásokat végig böngészve úgy gondolom a Te recepted lehet az igazi. Szeretném megkérdezni, hogy miért kell a fánkok tetejét olajjal megkenni? Ne száradjanak ki(meg), és mindegy melyik felük kerül először az olajba?
Köszönöm:Éva

fedelesová valeria
fedelesová valeria Fri, 2013-01-18 13:11

Tegnap sutottem életem elso fánkját!Szuper jo lett,anyukámnak is nagyon ízlett,bevallotta , jobb ez a recept mint az ové.Nagyon tudom ajánlani mindenkinek!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2013-01-07 20:52

Kedves Éva, köszönöm, hogy erre a receptre esett a választásod. Tegnapelőtt megsütöttem én is :) Az olajozásnak feltehetően az a célja, hogy a második kelesztésnél ne száradjon ki a tészta felülete, de ez csak tipp. Ha teszed az olajba a fánkot, akkor ahogy alányúlsz, a hüvelykujjadat mélyeszd bele a fánk közepébe felül, és fordítsd lefelé, amikor az olajba teszed. Remélem, segítettem és mindenképp írd meg, hogy sikerült. Üdv, Zsuzsa

Marti1978
Marti1978 Sun, 2014-02-02 19:53

Ma sütöttem meg ezt a fánkot először, én is úgy tapasztaltam,hogy az olajozás segít abban, hogy ne száradjon ki a tészta felszíne, és így amikor a hüvelykujjunkkal azt a bizonyos lyukat nyomjuk a közepébe nem szakad a felszíne... onnan tudom, hogy 2 kimaradt az olajozásból, és azok kicsit bebőrösödtek és kicsit megszakadt a felszíne amikor lyukasztottam őket, azok is szépek lettek azért :-)
Amúgy nagyon jó a recept, fincsi, szép szalagos fánkok lettek belőle nekem is :D

hadiandi
hadiandi Mon, 2012-04-09 14:14

Tegnap megsütöttem. Ma kezdem ujra mert mind elfogyott!!! Kitűnő recept, köszönöm!

manya1119
manya1119 Mon, 2012-02-20 20:17

Megsütöttem és mondhatom fergeteges sikere volt, a két adag elillant a tányérokról.Köszi a receptet.

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sat, 2012-01-21 14:16

Drága Zsuzsa!
Örömmel jelentem, a fánkot megsütöttem 75 dkg lisztből, és túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeimet!!!!!! Isteni finom lett!!!! Ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva!!!! Ezer köszönet érte!!!! :-) Sok puszi!!!!

Amurath
Nyulas / Amurath Sat, 2012-01-21 21:40

Drága Kata, nagyon örülök, hogy ízlik! :-) És köszönöm a fotót is,valóban csodásak lettek! Gratulálok! :-) Én köszi, hogy ezt a receptet választottad. Sok puszi neked is! :-)
Zsuzsa

cukorpotlo
cukorpotlo Sat, 2012-01-14 23:47

isteni lett. ám azt nem értem, hogy egyik túl üreges, másik nyers, de mégis többségében nagyon finomak voltak, csak azért olyan véletlenszerűen kifogtunk egy-két furcsát is... :D
tud valaki választ erre a rejtélyre?!

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2012-01-15 10:21

Szia! Az üregességet okozhatja az, ha az élesztő egyenetlenül oszlik el a tésztában. Amikor az élesztőt beleszórod a langyos cukros tejbe,érdemes csomómentesre elkeverni. Így egyenletes lesz az élesztő eloszlása, és egyformán kel meg a tészta. Valószínűleg ezért maradt egyik-másik nyers,mert ott tömörebb maradt a tészta a kevesebb élesztő miatt és ilyenkor lassabban tud átsülni is. Remélem, hogy az elméletem megállja a helyét,és legközelebb már nem lesznek "furcsa" fánkok! Szép napot, Nyulas avagy Zsuzsa

barnamargo
margóci / barnamargo Mon, 2011-11-21 15:01

Szia Zsu! Nekem is nagyon sokféle farsangi fánk receptem van, de az biztos hogy a PLANÉTÁS-é a
legfinomabb. Ha az ember pontosan kiméri az adagot és jól kidolgozza hólyagosra, biztos hogy jól
sikerül.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-11-21 16:36

Így is van, abszolút egyetértek! :-) És örülök, hogy tetszett a Kastélytortám is! :-D Üdv, Zsuzsa

sarai eva
sarai eva Sat, 2011-11-12 19:22

Ma megcsináltam és ilyen finomat már régen ettem.A család apraja, nagyja mind dicsérte. Köszönöm-e finom receptet. Máskor csak ilyet csinálok. Vica mama

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-11-14 20:11

Kedves Vica mama, örülök, hogy ízlett a családnak és hogy ezt a receptet választottad. Bizony,ez egy nagyon jó fánk recept. További jó sütögetést kívánok, és szép estét! Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-11-14 20:09

Babuka, hát hogy haragudnék! :-D Örülök, hogy tetszik, várom beszámolódat! :-D Szép estét, Zsuzsa

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-02-28 08:58

Kedves Zsuzsa!
Tiéd lett a hét legnézettebb receptje is!
Gratulálunk! :)
Nosalty.hu csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-02-28 08:16

Kedves Zsuzsa!
Tiéd lett 2011. február 27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2011-02-27 12:32

Kedves Zsuzsa!
Tiéd lett 2011. február 26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Timce
Timce / Timce Thu, 2011-02-10 11:57

Szeretném megcsinálni ezt a fánkot, még sose csináltam. Viszont eddig még akárhányszor próbáltam élesztős sütit csinálni, egyszer sem sikerült igazán az élesztő felfuttatása... :( Elárulnátok, hogy mi a titka? És kb. mennyi idő alatt fut fel?

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-02-10 14:38

Kedves Timce, lényeg, hogy a konyhában kellemes meleg legyen, de legalábbis ne legyen huzat. A tej hőmérséklete is akkor jó, ha kb.kézmeleg. Ebbe a meleg tejbe keverd bele a cukrot oldódásig és morzsold bele az élesztőt. Takard le pl. egy konyharuhával, és hagyd egy 5 percig pihenni. Mire leemeled róla a konyharuhát, addigra szépen felhabosodik. Én mindig friss élesztőt használok, nem instant változatot. Fontos, hogy nézd meg, nem járt-e le a szavatossága. Remélem, segítettem Üdv, Zsuzsa

Timce
Timce / Timce Thu, 2011-02-10 17:52

Köszönöm a segítséget! El is készítettem és nagyon finom lett! Igaz, nekem nem lett szalagos, pedig úsztak az olajon a fánkok, de attól még szép lett és finom is! :)

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-02-11 17:45

Kedves Timce, örülök, hogy sikerült, majd legközelebb szalagosra lesz! :-) Üdv, Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-05 18:14

Kedves Amurath-Zsusza!
Ma elkészítettem ezt a fánkot.Nagyon sok fánk receptet kipróbáltam már,de ez mindenek fölé került.
A tésztája pehelykönnyű és nagyon finom.Szinte kivétel nélkül minden fánk gyönyörű szalagos lett.
Köszönet érte!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-02-07 10:36

Kedves Jolci, én köszönöm, hogy ezt a receptet választottad. És nagyon örülök, hogy ízlett. Ami még külön jó benne, hogy ha igazi házi tojással készül, aminek valóban sárga a sárgája, akkor maga a fánktészta is szép sárga lesz. Azt hiszem, a héten én is sütök egy adagot belőle, de tölteni fogom, és azt is felteszem ide nektek! :-) Szép napot és jó farsangolást, kedves Jolci! Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 14:24

Köszönöm a gyors választ:D az a 25-30 pont elég lesz.
Üdw és szép napot
Iza

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-03 20:58

Kedves Zsuzsa szeretném megkérdezni, hogy hány darab fánk lesz ennyi alapanyagból? A lányom osztályának szeretném megsütni farsangra, és hát nem szeretném ha valakinek nem jutna.
Köszönöm előre is

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2011-02-04 09:19

Kedves Iza,
emlékeim szerint kb 25-30 db. De ha biztosra akarsz menni, akkor válassz kisebb pogácsaszaggatót, mondjuk kb 5cm átmérőjűt. :-) És akkor biztosan sok fánkocska lesz, sőt talán a gyerekeknek még jobban is fog tetszeni. Remélem, segítettem! Szép napot, jó sütögetést!

Zsuzsa

dorisa
dorisa Sun, 2011-01-30 17:44

 Kipróbáltam,Isteni finom lett!Soha nem szoktam lefödni sütés közben,eddig,ezentúl biztos úgy csinálom,mert tényleg gyönyörű szalagos lett,és hatalmasak :)!Ami nagyon fontos,ne spóroljuk a sót,mert igenis kell bele(nem egy csipet csak),hogy igazan telt iz köszönjön vissza!A fánkunk attól még édes marad!Recepttáramban elmentve ,köszi.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-31 08:49

Kedves Dorisa, örülök, hogy ízlett és köszönöm a sóval kapcsolatos észrevételed! Jó farsangolást, üdv, Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-30 16:41

Köszi nagyon fini a planétás fánk.ICA

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-31 08:50

Kedves Ica, én köszi, hogy ezt a receptet választottad, örülök, hogy siker koronázta! Üdv, Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 13:58

Nagyon jól hangzik!:)

1282
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
vaj 6 dkg
tojássárgája 5 db
cukor 2 ek
rum 1 ek
finomliszt 50 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl