r
Nosalty Logó

Fanta szelet revolution

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Fanta szelet revolution
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Összesen 6084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11394.2 g
  • Cink
    1959 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1830 mg
  • Vas
    1515 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    3734 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.1 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1789.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1977 micro
Összesen 6084 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a kristálycukrot, és kicsit tovább verjük. Ebbe beleöntjük a tojássárgákat, az olajat, elvegyítjük benne, majd a kakaóporos, sütőporos lisztet is hozzákeverjük a habhoz óvatosan, ügyelve, hogy a hab ne törjön.
  2. Sütőpapíros tepsiben 160-170 C-on tűpróbáig sütjük. (max. 8-10 perc)

A túrókrémhez

  1. Szitán (nem a legkisebb lyukún) áttörjük a túrót. Ez fontos, mert ezáltal lesz egynemű. Ráreszeljük a citromhéjat.
  2. Egy tálban a szobahőmérsékletű(!) margarint 20-25 percig habosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Fontos az idő hossza, mert ezáltal nem lesz margarin ízű a túrókrémünk.
  3. A túrót és a margarinos részt összekeverjük alaposan.

A Fantatető

  1. Ezt a fázist én legelőször szoktam elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni langyosra. A pudingport annyi Fantával felöntjük, amivel csomómentesre ki tudjuk keverni. Hozzáöntjük a maradék Fantát, a cukrot és a citromlevet, majd sűrűre főzzük.
  2. Összeállítás: A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet. Erre jön a langyos(!) Fantakrém. Fontos hogy langyos legyen, mert így tudjuk szépen rásimítani. Majd egy tortafésűvel vagy akár egy villával szép hullámokat rajzolunk bele (elhagyható). Pár órát hűtőszekrényben hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16608
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fanta szelet revolution
SweetSzenilla 57 recept

Azért revolution, mert az eredeti recepttől eltérve változtattam az arányokon, sőt a piskóta elkészítésének fázisain is. Így egy tökéletes állagú (a túrókrém selymesen lágy, kellemesen citromos és nem margarin ízű) sütikét kapunk.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Címlapról ajánljuk

További cikkek