r
Nosalty Logó

Fánk sütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonoo
Fánk sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3600.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    895 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este, de legalább pár órával a tésztagyúrás előtt áztassuk be a mazsolát a rumos teába (aki nem szereti a rumot, nyugodtan kihagyhatja belőle), és hagyjuk állni.
  2. A kétféle lisztet és a sütőport szitáljuk össze, és tegyük félre.
  3. A vajat a porcukorral és a citromhéjjal verjük krémesre.
  4. Adjuk hozzá részletekben a tojást, majd lassan, fokozatosan adjuk hozzá a tejet.
  5. Addig keverjük, amíg sima, csomómentes masszát kapunk.
  6. Apránként adjuk hozzá a lisztet, és keverjük/gyúrjuk sima, rugalmas tésztává. Dolgozzuk bele a beáztatott mazsolát.
  7. Formázzuk cipóvá, csomagoljuk folpackba, és éjszakára tegyük be hűtőbe.
  8. Másnap reggel vékonyan lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát 2 cm vastagra, és szaggassunk szép fánkokat belőle.
  9. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
  10. A tejszínt kissé verjük fel egy csipet cukorral és egy csipet sóval, és kenjük meg vele a fánkok tetejét.
  11. 15-20 percig süssük a fánkokat. Ebből az adagból kb 10 fánk lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4520
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Ajánló

A mazsolát ízlés szerint ki lehet hagyni, vagy le lehet cserélni egyéb aszalt gyümölcsre. Mindenki a tetszése szerint variálhatja. Ehetjük lekvárral, tejszínhabbal és/vagy lekvárral, de magában egy tejeskávé mellé is finom reggelire. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olajban sütést akartam elkerülni. Sikerült. Igazi puha, omlós fánkokat kaptam. Én a mazsolát ebben az esetben kihagytam belőle, de a végeredményben nem csalódtam.:) Reggelire egy finom fánkot? Csak ajánlani tudom.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek