r
Nosalty Logó

Falafel lencséből tzatziki salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Falafel lencséből tzatziki salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A falafelhez

A tzatzikihez

Összesen 449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A falafelhez

A tzatzikihez

Összesen 1343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A falafelhez

A tzatzikihez

Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1343 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A falafelhez

A tzatzikihez

Elkészítés

A falafelhez

  1. A lencsét beáztatjuk 2 órára.
  2. Babérlevelet, sót adunk hozzá, beletesszük egészben a megtisztított vöröshagymát és a 2 gerezd fokhagymát, puhára főzzük.
  3. Leszűrjük, tálba öntjük, megvárjuk, amíg kissé kihűl. Botmixerrel pürésítjük a hagymákkal együtt. Nem baj, ha maradnak benne egész lencseszemek.
  4. Hozzáadunk egy tojást, belemorzsolunk egy kissé szikkadt kenyérszeletet, fűszerezzük ízlés szerint, ha kell, sózzuk. Mustárral tesszük még pikánsabbá.
  5. Jól elkeverjük, és gombócokat formázunk belőle. Nekem 16 db lett, ezeket zsemlemorzsában (teljes kiőrlésű kenyérmorzsa még jobb) meghempergetjük, sütőlemezre tesszük, és sütőben megsütjük. A lényeg, hogy szépen megpiruljon rajta a morzsa.
  6. A tzatzikihez a joghurtot kikeverjük sóval és reszelt fokhagymával. Az uborkákat héjastól nagylyukú reszelőn lereszeljük, és belekeverjük a joghurtba. Amíg sülnek a golyócskák, addig összeérnek a saláta ízei is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20810
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Ajánló

Forrón, frissen sütve az igazi a hideg salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először lencsefőzelék volt a terv, aztán eszembe jutott a csicseriborsóból készült falafel, hát miért ne lehetne lencséből is elkészíteni? Nagyon finom volt. 16 darab gombócka lett, ebből négy kisebb étkű vagy három nagyobb étkű ember tuti jóllakik.

Hozzávalók

A falafelhez

A tzatzikihez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?