r
Nosalty Logó

Fahéjas-narancsos madártej

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anett812
Fahéjas-narancsos madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1294 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 258 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3341.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1829 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1294 kcal
  • 18% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből habot verünk.
  2. Egy edénybe tejet melegítünk, és kanállal beleszaggatunk a fehérjéből. A másik adag fehérjét sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk, és előmelegített sütőben roppanósra sütjük. Ettől lesz roppanós a hab, és nem fog elázni.
  3. A maradék tejet feltesszük főni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a habos tojássárgáját. Ízlés szerint rakunk bele édesítőszert és fahéjat. Belereszeljük a narancs héját.
  4. A pudingport kikeverjük tejjel, hozzáöntjük a tojásos tejhez, és sűrűre főzzük.
  5. A sűrű pudingra ráöntjük a habokat, és kirakjuk az ablakba télen, vagy a hűtőbe, és utána fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1555
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anett812 8 recept

Szerettem volna feldobni ezt a finom desszertet. Karácsonyias hangulatot keltő, krémesen finom lett. A családnak nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!