r
Nosalty Logó

Fahéjas-mandulalisztes süti szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Fahéjas-mandulalisztes süti szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 555 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3331 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 555 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4335.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.7 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 3331 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 bögre lisztet és 1 bögre mandulaőrleményt 1 tasak sütőporral és a fahéjjal összevegyítjük. A csipet sót, a cukrot és a vaníliacukrot hozzáadjuk, az egészet összekeverjük.
  2. Üssünk a lisztes keverékbe 2 db tojást, apránként adjuk hozzá a tejet, az olajat, és eközben kevergessük óvatosan, hogy ne csomósodjon be.
  3. A sima tésztát habosra kikeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  4. A sütőt melegítsük fel 180 fokra. A megmosott és leitatott szilvákat magozzuk ki, és vágjuk fel 4 cikkelyre. Szórjuk meg a tészta tetejét a gyümölccsel.
  5. Ca. 60 percen keresztül süssük (tűpróba).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6211
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Ajánló

Ha netán van a házban "Amaretto" likőr, akkor tálaláskor öntözzük meg vele a sütit, és ha tetézni szeretnénk a nassolás örömét, akkor kínáljunk hozzá tejszínhabot... "nem rontja el" :)!    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas-mandulalisztes süti szilvával
Marti48 317 recept

Miután kétszer egymás után közkívánatra elkészítettem a bajor szilvás lepényemet, a megmaradt szilvából, a változatosság kedvéért bögrés sütit kreáltam, a bögrés alapreceptemet variálva. (A bögre 2 dl-es.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek