r
Nosalty Logó

Fahéjas kiflik Lester konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas kiflik Lester konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kiflikhez

sziruphoz

Összesen 851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kiflikhez

sziruphoz

Összesen 5099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

kiflikhez

sziruphoz

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 851 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3647.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.1 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 5099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

kiflikhez

sziruphoz

Elkészítés

kiflikhez

  1. Futtassuk fel az élesztőt kevés cukorral langyos tejben. Eztán az összes hozzávalót alaposan dolgozzuk össze. Kb. egy órán át meleg helyen kelesztjük.
  2. Ha szépen megkelt a tésztánk, négy felé vesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele, és helyes kis kifliket tudjunk formázni. Kör alakúra nyújtjuk a tésztát, majd háromszögekre vágjuk, egy kört kb. 12-16 részre. A szélesebb részétől szorosan feltekerjük. A sütőpapírral kibélelt tepsin kicsit még pihentetjük.
  3. Egy dl vízből és 10 dkg cukorból szirupot főzünk, és ezzel átkenjük a kifliket.
  4. Előmelegített, 175 fokos sütőben 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5404
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különböző ízesítéssel szoktam készíteni ezt a receptet, akár kakaósan, rum aromával vagy fahéjasan, mindig isteni.  Egyetlen gond, hogy sosem lehet elég sokat készíteni belőle! :)

Hozzávalók

kiflikhez

sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek