r
Nosalty Logó

Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával
adag
Főzés
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 325 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1297 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 325 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4754.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1297 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott citrom héját lereszeljük, és a fele citrom kifacsart levével együtt félretesszük.
  2. Az írót egy fazékba öntjük, rászórjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük.
  3. Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a citromhéjat és -levet és egy csipte sót.
  4. Kevergetve addig melegítjük, míg egy viszonylag sűrű állagú levest kapunk.
  5. A mandulát zsiradék nélkül egy serpenyőben, közepes lángon, aranybarnára pirítjuk.
  6. A tojássárgákat a cukorral egy tálkában habosra kiverjük, egy-két kanál levessel higítjuk, és az egészet hozzákeverjük a leveshez. (Akinek savanyú, tehet hozzá még egy kis mézet, cukrot.)
  7. A fazekat levesszük a tűzről, és a kész levest mély leveses tálkákba merjük, majd mandulával megszórjuk (tetszés szerint tehető a tetejére felvert tejszínhab is).
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3851
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az író ilyen formában a konyhámban még nem fordult elő, rögtön rákaptam, nem tudtam kihagyni. Mi az írót  úgy ismertük eddig, mint hűsítő, szomjoltó italt nagy melegek idején... De ilyenkor, és melegen?  Persze azonnal nekiálltam, hogy megkóstoljam. Csak annyit mondhatok, tényleg nagyon finom. Érdekes ízkombináció sikeredett a savanykás író és az édes mazsola kettőséből. Nem csalatkoztam, egy könnyű pikáns, nem mindennapi leves lett az eredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek