r
Nosalty Logó

Fahéjas csirke baconnel és meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pechula Alexa
Fahéjas csirke baconnel és meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A meggyszósz

Összesen 1269 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A meggyszósz

Összesen 5075 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A meggyszósz

Összesen 178 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3379.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1269 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    465.5 g

Zsír

  • Összesen
    295.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13519 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    480 mg
  • Kálcium
    1746 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    4933 mg
  • Nátrium
    5778 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1679 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    164 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    1511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5075 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A meggyszósz

Elkészítés

A húshoz

  1. Vékony szeletekre vágjuk a csirkét, majd kiklpofoljuk és befűszerezzük.
  2. Négy részre osztjuk a bacon-t.
  3. Egyik részét a tepsi aljára fektetjük rá a csirkemell, rá a sajt.
  4. Ezt addig ismételjük, míg nem fogynak el, de a tetején bacon legyen!
  5. A sütési idő kb. 40-50 perc, de a csirkemell megszúrásával ellenőrizhetjük. (Ajánlott a tetejére fóliát tenni az elején, igy hamarabb kész lesz.)
  6. Közben a meggyről leszűrjük a levét, a gyümölcsöt félretesszük és a levét feltesszük egy lábosban forrni.
  7. Beledobjuk a szegfűszeget és a fahéjat, belereszeljük a citromhéjat és facsarunk bele egy kis levét is.
  8. Ha felforrt, beletesszük a meggyeket is.
  9. A keményítőt elkeverjük a 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a meggyes léhez.
  10. Forrás után, hogy elérjük a megfelelő állagot, higíthatjuk vízzel, vagy keverhetünk még bele keményítőt is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6752
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

Burgonyapürével kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pechula Alexa 22 recept

Vacsit készítettem, hogy anyának ne kelljen.

Hozzávalók

A húshoz

A meggyszósz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?