r
Nosalty Logó

Fahéjas almatorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas almatorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 3324 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2268.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 3324 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolcadokba vágjuk és összekeverjük a fahéjjal.
  2. A tésztához a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojással és a tejjel jól elkeverjük.
  3. A liszthez adjuk a sütőport és a vajas keverékbe forgatjuk, jól elkeverjük.
  4. A tésztát egy 24 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük (ha nem szilikonos formát használunk, vajazzuk és lisztezzük ki azt) és kirakjuk az almagerezdekkel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük a tortát. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.)
  6. 10-20 perc pihentetés után vegyük ki a formából a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 32093
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Szeletelve, porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy vanília fagylalttal tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almaszezon lévén szinte minden héten készül valamilyen almás sütemény, torta. Más és más receptekkel próbálkozom. Erre a receptre a süteményes füzetemben bukkantam rá, már nem tudom honnét származik. Ez a fahéjas almatorta igen egyszerűen elkészíthető. Sütésben kevésbé jártasak is bátran nekifoghatnak. Amennyiben lehetőségünk van rá, használjunk szilikonos tortaformát, így a forma vajazásától is megkímélhetjük magunkat. Ehhez a tortához nagyon jól illik a vanília fagylalt vagy a vanília mártás.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek