r
Nosalty Logó

Fahéjas almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 3033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Összesen 211 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 3033 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, megszórjuk 1 tk fahéjjal.
  2. Robotgéppel jól összekeverjük a vajat, a tojásokat, a tejszínt és a cukrot, vaníliás cukrot.
  3. A sütőporos lisztet a vajas krémhez adjuk, alaposan kidolgozzuk! (Figyelem, sűrű masszát kapunk!)
  4. A tésztát kivajazott, liszttel meghintett tortaformába kanalazzuk.
  5. Kirakjuk almadarabokkal szorosan egymás mellé, hogy a tészta ne látszódjon!
  6. 3 ek cukorral (ízlés szerint, lehet kevesebb is) és 2 tk fahéjjal meghintjük.
  7. Előmelegített sütőben 1 és fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20098
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 19.

Ajánló

Ehhez a sütihez én főzőtejszínt szoktam használni, mivel elég cukor van benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütit egy ismeretlen szerző receptfüzetében találtam évekkel ezelőtt. Kellemes aromájú vajas torta. Az előkészítése gyors, a sütési idő több. Mennyei illatok lengik be a lakást sülés közben:)!

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!