r
Nosalty Logó

Fagyasztóláda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Fagyasztóláda torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Összesen 1332 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Összesen 7988 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Összesen 369 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.7 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1332 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    327.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7076.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2728 mg
  • Nátrium
    2148 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1161.9 g
  • Cukor
    855 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 7988 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 369 Kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. Kimérünk mindent.
  2. Egy tálba tesszük az olajat, a tejet, a 10 dkg cukrot és a tojássárgákat, amit kicsit összekeverünk, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral.
  3. Lassan keverjük a robotgéppel, majd 1-2 percig magasabb fokozaton verjük.
  4. A tojásfehérjéket a 4 dkg cukorral, sóval és citromlével kemény habbá verjük, majd kis adagokban belekerjük a masszába.
  5. A kakaós tésztát ugyanígy elkészítjük.
  6. A sütőt bemelegítjük 175 fokra. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk.
  7. A masszákat felváltva bekanalazzuk a tepsibe, majd megütögetjük az alját, hogy kijöjjön a levegő.
  8. Betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
  9. Amikor megsült, egy sütőpapírra borítjuk fejjel lefelé. Letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  10. Krém: a tojást a cukorral, vaníliás cukorral egy lábasban feltesszük hevíteni, amíg a cukor felolvad, majd még melegen habverővel elkezdjük felverni addig, amíg kihűl.
  11. Ha kihűlt, a hűtőből kivett vajat felkockázva a robotgéppel hozzákeverjük a tojásos masszához.(nem baj ha darabos).
  12. Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, a kakaót hozzákeverjük, és jól elkeverjük, majd kicsit betesszük a hűtőbe.
  13. A kihűlt tésztát keresztbe kettévágjuk, és az oldalát szépre vágjuk. A téglalap formákat háromba vágjuk, és kettő lap kivételével megkenjük krémmel.
  14. A két kimaradt lapnak kivágjuk belsejét, hogy csak pereme maradjon, majd bekrémezzük, és rátesszük a többi lapra. Megkenjük kívülről is a krémmel, majd kicsit pihentetjük, és szépen eldolgozzuk a krémet, hogy egyenletes legyen.
  15. Bevonjuk a fondanttal, és díszítjük kedvünkre.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x19
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3785
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Ajánló

Ünnepi alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sógorom 40 éves lett. Egy cégnél fagyasztókat tisztít és javít, többek között a Tesco-ban. Innen jött az ötlet, hogy  fagysztóládát kap tortaként. Az ötlet jó volt, de nehezen ment a kivitelezés. Először a "láda" külső szélére ültettem a figurát, de lehúzta a torta szélét. Sajnos az meg is látszik. Így a figurát beültettem a "ládába". Remélem még holnap is ott gubbaszt. Nehezen ment a fondantot rátenni, több részletben sikerült csak. Most valahogy sokat bénáztam, meg is látszik a tortán, nem lett szép egyenletes kívülről. Így utólagos tapasztalat: egy kicsike világos krémet érdemes készíteni, mert a tortát kívülről jobb világos krémmel bekenni, mert a fondant ugyebár fehér. Eszembe juthatott volna előbb is, de sebaj! A torta tésztája és kréme Nassoló Naplopó  Dobos torta receptje alapján készült, csak más lett belőle. Köszönet érte.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez

A külső díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek