r
Nosalty Logó

Étcsokis kosárkák szederrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orkat
Étcsokis kosárkák szederrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    264.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2625 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2050 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 4555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt (gáz) előmelegítjük 160 fokra, közben elkészítjük a tésztát.
  2. A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. (Ha a tészta túlságosan ragadna, tegyük hűtőbe, fóliába tekerve, kb. 30 percre.)
  3. Majd lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Az én formáimhoz 7 cm-es köröket szaggattam a tésztából, majd a kosárka formákba nyomkodtam, aztán 12-15 perc alatt aranybarnára sütöttem a tészta alapot. (Kicsit, de tényleg csak minimálisan megemelkedett az alja, de én ezért a pár milliméterért nem súlyoztam le a szokásos zsírpapíros/babos/diós módon.)
  4. Még forrón rácsra tesszük a kosárkákat hűlni.

A töltelékhez

  1. Természetesen a sütési idő alatt elkészítjük a csokoládékrémet is. Egy lábosban csomómentesen elkeverjük az étcsokis pudingport és cukrot a 4 dl tejben.
  2. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Később a 10 dkg puha margarinnal habosra keverjük.
  3. Az időközben kihűlt kosárkák aljába egy-egy kávéskanál szeder ízt kanalazunk, rásimítunk egy púpos teáskanál csokoládékrémet, majd egy-egy szem szederrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1016
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam ellenállni az étcsokoládé és a szeder csábításának. Egyesülésük a következőképpen teljesedett be. A linzer kosárka alapban savanykás 'lekvár-párnán' ül a csokoládés krém, megkoronázva egy szem fanyar-édes szederrel. Csodás csábítás...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?