r
Nosalty Logó

Eszkimó szelet 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Eszkimó szelet 4.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 4478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4503.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2149 micro
Összesen 4478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: A sárgákat elkeverjük a sütőporral, 4 kanál cukorral, majd a 2 kanál vizet is hozzáadjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük. A liszttel, a kakaóval, a tojássárgával óvatosan elvegyítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez előbb megfőzzük a pépet: a tojások sárgáját, a lisztet simára keverjük kevés tejjel, majd a többi tej hozzáadása után állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Mikor elkezd főni, darabos lesz, de addig főzzük, s keverjük, míg elsimul. Kevergetve hűtsük ki.
  3. A margarint a cukorral elkeverjük, majd belekanalazzuk a kihűlt tojásos pépet.
  4. A piskótalapra simítjuk a kész krémet.
  5. A habot felverjük, majd a cukor hozzáadását követően gőz fölött verjük tovább addig, míg sűrű, selymes habot kapunk.
  6. A habot a krémre simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25985
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

A tetejét be lehet csorgatni csokimázzal vagy beszórni tortadarával, cukorgyönggyel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok-sok évvel ezelőtt kaptam a receptet egy munkatársnőmtől, de én kicsit átalakítottam, mert nem szerettem volna nyers tojássárgát használni a krémhez. Húsvétra készült, elégedett volt vele a család.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?