r
Nosalty Logó

Esterházy-rostélyos Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Esterházy-rostélyos Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2369 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 593 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3625.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    977 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11846 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 2369 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    344 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, kicsit állni hagyjuk.
  2. Forró zsiradékon afinomra vágott hagymán elősütjük a húsok mindkét oldalát, majd kevés vizet aláöntve párolni kezdjük.
  3. Közben a zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, amikor a hús már elég puha, de még nem teljesen, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, egy-egy csipet pirospaprikát és ételízesítőt. Majd felöntjük a borral, és puhára pároljuk.
  4. Folyamatosan kevés lében pároljuk, és ha szükséges, utána öntünk egy kevés vizet.
  5. Ha kellően megpuhult a hús, kiemeljük léből a szeleteket, és melegen tarjuk.
  6. A visszamaradt lét megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a mustárt, cukrot, kiforraljuk, és beállítjuk az ízét, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet adunk hozzá. A mártásnak pikánsnak és arany színűnek kell lennie!
  7. Ezután a mártásba visszatesszük a hússzeleteket.
  8. Spagettivel, makarónival vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19398
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 10.

Ajánló

Tipp: aki szereti a kuktát használni, annak javaslom, mert lerövidíti a főzési időt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esterházy-rostélyos Katharosztól
Katharosz 499 recept

Ez egy régi klasszikus étel, amit én is nagyon régóta készítek a családom számára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek