r
Nosalty Logó

Esterházy-rostélyos 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Esterházy-rostélyos 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2085 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 521 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2942.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6280 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2213 micro
Összesen 2085 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús egyik oldalát lazán kiveregetjük. Lisztbe forgatjuk, kevés olajon elősütjük.
  2. A sárgarépát és a gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, abba a lábosba tesszük, amelyikben a húst fogjuk elkészíteni.
  4. A hús sütésénél visszamaradt olajból szűrünk egy keveset egy kis lábosba a felcsíkolt zöldségekre, 4-5 evőkanálnyit a hagymakockára.
  5. Ledinszteljük a hagymát és külön a zöldségeket is, mely alá egy kevés vizet öntünk.
  6. Amikor a vizet elpárologja, zsírjára sül, kb. meg is puhul.
  7. A kész hagymára rátesszük a tört paprikát, majd a szeleteket.
  8. Egy liter vízzel felöntjük, szép lassan fedő alatt pároljuk.
  9. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk bele.
  10. Beletesszük a babérlevelet, és vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
  11. Egy óra főzés után hozzáadjuk a zöldborsót, majd beleöntjük a ledinsztelt zöldséget.
  12. Kb. 20 percet még lassú tűzön főzzük.
  13. A tejfölt, a mustárt, a 1,5 tk cukrot és a 1,5 tk lisztet vízzel simára keverjük.
  14. Visszaszedünk a hús levéből (hőkiegyenlítés), elkeverjük, és behabarjuk vele a húst, majd összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 15470
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 24.

Ajánló

Párolt rizzse, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esterházy-rostélyos 2.
Olaszné Anci 191 recept

Esterházy vagy Fertődi rostélyosként ismerik. A zöldséges rostélyos elnevezés is találó. Az én receptem inkább ehhez az elnevezéshez áll közelebb, mert én zölborsót is adok hozzá. Szeretjük azt az ízharmóniát, amit a vegyes zöldség, a tejföl, a mustár és a pici cukor összessége kölcsönöz ennek az ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek