r
Nosalty Logó

Eredeti szicíliai cannoli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réthly Dávid
Eredeti szicíliai cannoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    889 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 5419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy méretű tálba szitáljuk a lisztet, kakaóport és sót, majd beleszórjuk a cukrot, és elkeverjük. Jöhet a tálba egy tojás, a szobahőmérsékletű zsír, a fehérborecet és a marsala.
  2. Egy villával vagy spatulával elkeverjük az alapanyagokat, majd átváltunk a kezünkre, és határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle.
  3. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órán át. Közben elkészítjük a tölteléket és díszítést is!
  4. Ha letelt az idő, és elkészültünk a töltelékkel és a díszítéssel, akkor elővesszük a lehűlt tésztát, és két részre szedjük.
  5. Lisztezett felületen minimálisan kinyújtjuk, majd egy tésztanyújtógép segítségével a legvastagabb fokozattal kezdjük a nyújtást. Ha átment a gépen, hosszában két oldalról behajtogatjuk, majd újból átmegyünk a géppel rajta.
  6. Ezt a folyamatot legalább 10-szer megismételjük úgy, hogy egyre vékonyabb fokozaton próbáljuk meg kinyújtani a tésztát. (A nyújtás-hajtogatás felénél érdemes újból kettéválasztani a tésztát, ha nem akarunk több méteres darabokkal dolgozni;) )
  7. Ha jól dolgoztunk, akkor a folyamat végén 4 darab 10-12cm*30-35cm-es tésztalapot kell kapnunk.
  8. Egy kés segítségével 10*10cm-es lapokat gyártunk, majd a cannoli formára tekerjük. Egy felvert tojással vékonyan megkenjük azt a sarkát, amelyik a forma tetején találkozik a másik csücskével, és jól összetapasztjuk, hogy a sütésnél ne nyíljanak szét.
  9. Egy lábasban olajat hevítünk 180 fokra, és egyesével, egy szűrő segítségével barnára sütjük a cannolikat, kb. 20-30 másodperc alatt. (Vigyázzunk, hamar oda tud égni!)
  10. Papírtörlővel bélelt tányéron pihentetjük, majd ha lehűlt, óvatosan lehúzzuk a formáról. A lehűlt csokoládéba mártogatjuk mindkét végét, megvárjuk, míg megdermed, a lehűlt krémmel megtöltjük mindkét oldalát, megszórjuk a végeit pisztáciával, és készen is vagyunk!
  11. Érdemes frissen megtöltve fogyasztani, hogy a tészta ne szívja magába a tölteléket! Külön-külön tárolva (a tésztát fémdobozban, a tölteléket hűtőben), napokig fogyasztható!
  12. Jó étvágyat hozzá!

A töltelékhez

  1. Egy nagy tálra szitát rakunk, erre halmozzuk a ricottát, amit lecsöpögtetünk. (Ha sikerül jó minőségű olasz verziót találni, akkor ez a lépés elhagyható, mivel az nem ereszt sok levet.)
  2. Ha a fölösleges folyadék távozott, egy másik tálban átpasszírozzuk a ricottát, majd hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot és az apró darabokra tört étcsokit.
  3. Jól elkeverjük, és felhasználásig a hűtőben pihentetjük, habzsákba töltve.

A díszítéshez

  1. A díszítéshez megpucoljuk a pisztáciát és apró darabokra vágjuk, az étcsokit kevés vajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. Vissza a tésztához!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 186
  • Össznézettség: 43805
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti szicíliai cannoli
Réthly Dávid 32 recept

Az olaszok (pontosabban a szicíliaiak) legszexibb édessége, a maffiafilmek főszereplője, a roppanós külső, ami lágy, krémes belsőt takar, a cannoli! Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető desszertek közé, szóval karácsonyra éppen ideális választás lehet, ha valami extrával rukkolnánk elő! Szerintem megéri! ;) Katt ide, ha bővebben olvasnál róla!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek