Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi vizes uborka recept

hozzászólások (17)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kálium
Réz
Mangán

TOP Vitaminok

K C B5 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
16.9 g

zsír

Összesen:
2.9 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
10.7 g
Kalcium:
462 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
341 mg
Foszfor:
619 mg
Kálium:
3815 mg
Nátrium:
5459 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
109.7 g
Összes cukor:
57 g
Élelmi rost :
15 g

víz

Összesen:
3783 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
106 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
189 µg
A vitamin (RAE):
425 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
406 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
67.6 g

zsír

Összesen:
11.5 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
42.8 g
Kalcium:
1847 mg
Vas:
28 mg
Magnézium:
1366 mg
Foszfor:
2479 mg
Kálium:
15256 mg
Nátrium:
21832 mg
Cink:
20 mg
Réz:
5 mg
Mangán:
8 mg
Szelén:
33 µg

szénhidrát

Összesen:
438.9 g
Összes cukor:
230 g
Élelmi rost :
59 g

víz

Összesen:
15132 g

vitaminok

Összesen:
0.5 g
C vitamin:
424 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
25 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
753 µg
A vitamin (RAE):
1704 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
1623 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.4 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
14 mg
Kálium:
94 mg
Nátrium:
135 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
2.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
93.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
4 µg
A vitamin (RAE):
10 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
10 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Mon, 2014-08-25 11:05

Miért kell a 3x-i felöntés? Én egyszer főzöm fel a fűszerekkel együtt a sós vizet, plussz éretlen szőlőfürtöt teszek rá ecet helyett, nálam ez a vizes uborka nagyim receptje alapján.

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2012-08-08 11:34

Kedves Brigi!
Pár hete találtam meg a receptedet. Most készítem el másodszorra. Igaz csak 2 kg. uborkával, mert így terem. Nagyon finomra sikerült az első adag. Köszönöm a receptet. További sok jó receptet kívánok : Zoli

delimonika
delimonika Sat, 2011-11-19 20:52

Tegnap bontottuk föl a nyáron eltett 10 üveg közül az első számút.
Tartok tőle, hogy nem ártana széfben tartanom a többit....

Akinek ez releváns: közel bolti ízű.
Szuperfinom! Jövőre ismétlés.

juma
juma / juma Tue, 2011-07-05 11:38

Szalicilt én a celofán tetejére teszem, majd rácsavarom a kupakot,még semmi nem romlott meg !

csekemarta
Cseke Márti / csekemarta Mon, 2011-06-20 11:37

Szia,elkészítettem,nagyon szépek lette,remélem jó is.Figyu,annyi a kérdésem,hogy meg tudnád fogalmazni az ízét?Mennyire hasonlít a bolti csemegeubi savanyúhoz?

juli1162
juli1162 Tue, 2010-09-28 16:56

Sajnos idén már nem tudom elkészíteni. Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik hónapban a legjobb eltenni, mert eddig még ahányszor próbáltam, soha nem sikerült. Vagy felforrt, vagy megpuhult, és teljesen elment a kedvem a savanyú eltevésétől.Ez a recept tetszik, úgy gondolom, még egy utolsó próbát megér.

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi Wed, 2010-09-29 10:02

Kedves Juli!

Szerintem a késő nyári hónapok a legalkalmasabbak az uborka eltevésére. Én általában augusztusban szoktam elkészíteni, de már olyan is előfordult, hogy átcsúsztam szeptember elejére. A korai nyári hónapokat azért nem ajánlom, mert akkor még elég borsos ára van ezeknek a falatnyi uborkáknak. Én megszoktam várni, míg megtalálom a legkisebb méretűeket. Nekem azok a legfinomabbak :) Arra vonatkozóan, hogy ne zavarosodjon be, csak azt tudom mondani, hogy nagyon alaposan kell megtisztítani az üvegeket és a tetőket, valamint a végén hozzáadott kis mennyiségű szalicil is megakadályozza a zavarosodást. Lágyulás pedig teljes mértékben kizárva :)) Sok szerencsét! Brigi

juli1162
juli1162 Mon, 2010-10-04 09:30

Kedves Brigi!
Nagyon köszönöm a segítségedet, jövőre ennek megfelelően fogom elkészíteni.Amennyiben lehetséges lesz, úgy biztosan fogok Neked erről referálni.Még egyszer köszi! Juli

474
apró uborka 10 kg
zellerlevél 10 db
mustármag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
torma 0 ízlés szerint
paprika 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
víz 5 l
ecet 5 dl
5 ek
cukor 5 csapott ek
szalicil 0.5 teáskanál