r
Nosalty Logó

Erdélyi paszulyleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdélyi paszulyleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 413 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4763.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1058 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5914 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 2468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot megmossuk, beletesszük a kuktába.
  2. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, és azt is beletesszük a kuktába.
  3. A sárgarépát és a petrezselymet megtakarítjuk, és kisebb karikákra vágjuk. Beletesszük a kuktába, felöntjük vízzel, és kb. egy-másfél órán keresztül főzzük, míg a bab megpuhul.
  4. Miközbena paszuly fő,elkészítjük a rántást. Egy kisebb edénybe teszünk annyi kanál lisztet, ahány liter levest főzünk. A mi esetünkben 5 kanál lisztet elkeverünk egy kevés olajjal, és világosbarna rántást készítünk.
  5. Mikor a paszuly megfőtt, a rántást feltörjük egy kevés tejjel, hogy ne maradjon darabos, és beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a többi tejet is, és felforraljuk.
  6. Végül beletesszük a tejfölt is, és azzal is felforraljuk.
  7. A tűzről levéve hagyjuk egy fél órát hűlni a levest, majd az ecettel besavanyítjuk. Ahány liter levest főztünk, annyi kanál ecetet teszünk bele. Aki savanyúbban szereti, tehet többet is.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 77026
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk Erdélyben, pontosabban Zilah környékén így főzik a paszulylevest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?