r
Nosalty Logó

Erdélyi csorbaleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Erdélyi csorbaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóc

A leves

Összesen 785 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóc

A leves

Összesen 3918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóc

A leves

Összesen 66 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1530 micro
  • β-karotin
    4088 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 785 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9009.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2937 mg
  • Nátrium
    4452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    4717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2178 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1081 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    7650 micro
  • β-karotin
    20441 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 3918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 66 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húsgombóc

A leves

Elkészítés

A húsgombóc

  1. Mindent egy tálba teszünk. (A zellerlevelet apróra vágva.)
  2. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Diónyi gombócokat formálunk, félretesszük addig, amíg nem forr a levesünk.

A leves

  1. A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, rátesszük a vörös és a fokhagymát, 10 percig dinszteljük.
  2. A káposztákat mossuk meg (a savanyút ne!), szedjük leveleire, torzsáit vegyük ki, vágjuk őket apró csíkokra. Ha ez kész, 5 percre dobjuk a leveleket forrásban levő vízbe, majd szűrjük le. Így nem fog puffasztani a leves!
  3. Mossuk meg, karikázzuk fel a répát.
  4. Vágjuk apróra a zöld leveleket (kapor, zeller zöldje, petrezselyem zöldje).
  5. Tegyük a káposztákat (itt már a savanyút is), a répát és a zöldeket a szalonnás, hagymás alapra, s alaposan keverjük el. Lassú tűzön, fedővel pároljuk mindezt 10 percig.
  6. Öntsük fel a zöldségeket kb. 2,5 liter vízzel!
  7. Vegyünk ki egy szedőkanálnyi főzőlevet, tegyük bele a fűszereket! (só, bors, paprika, kömény, cukor) Alaposan kavarjuk el. Adjuk hozzá a leveshez, keverjük össze.
  8. Mikor forrni kezd a leves, óvatosan adjuk hozzá a húsgombócokat. Főzzük a levest 80 percen át, lassú tűzön.
  9. Adjuk hozzá a citromlevet, illetve kolbászokat, karikára vágva, felezve. Főzzük így 10 percig.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 48
  • 7 napos nézettség: 387
  • Össznézettség: 290735
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csorbaleves egy nagyon tartalmas, főételnek tekinthető étel. Annak ellenére, hogy nagyon sok összetevőből áll, elkészítése egyáltalán nem bonyolult! Ezt a receptet én "fejlesztettem ki", több másik recept, illetve saját tapasztalat alapján. Az eredmény mindig nagyon sikeres :) ! Tipp: Ha problémás, hogy puffaszt a káposzta, egy nagyon jó ötlet: mikor megmostuk és felvágtuk a káposztákat, tegyük 5 percre forró vízbe, majd szűrjük le! A következő lében így már garantáltan nem fog puffasztani!

Hozzávalók

A húsgombóc

A leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?