r
Nosalty Logó

Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 2115 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3946 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7066.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    4003 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    4251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23676 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2115 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat.
  3. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, lestyánnal, és hozzáadjuk a 2 db zöldségleves kockát, majd hagyjuk főni.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, 1 tojást és a rizst. Gusztusos, kicsi gombócokat formázunk, és beletesszük őket a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük, ameddig a zöldségek és a gombócok is megpuhulnak (kb. 45 perc).
  5. Ezután elkészítjük a tejfölös habarást, óvatosan beleöntjük a szintén forrásban lévő levesbe. Ízesítjük citromlével, ha van, akkor apróra vágott friss lestyánnal (ha nincs, akkor szárított lestyánt használunk).
  6. Felforralás után tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 18403
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Tartalmas, laktató és pikáns leves.

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!